Свободно време

6 неща, които нарцисите не правят

Нарцисът никога няма да бъде „лошото момче“

04.08.2016г. / 10 34ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Те не обичат да правят комплименти, тяхната любезност е фалшива, не умеят да чуват и разбират думите и рядко четат между редовете. Наричаме ги нарциси и всеки един от нас е срещал поне веднъж някой от тях в живота си. Какво още нарцисите никога не правят и как да ги разпознаете, вижте в следващите редове.

Те не показват истинската си същност

Нарцистичните личности са манипулативни и не биха показали своята истинска същност. Първото впечатление, което ще си създадете за тях е измамно. Насреща си имате усмихнат, любезен и мил човек. Това примамливо вярване работи много добре и винаги в полза на нарцисите.

Рядко ще ви предложат сигурност във взаимоотношенията

Нарцисите са склонни да ви държат винаги под напрежение. Последното нещо, което те искат или от което се интересуват е дали се чувствате сигурни, комфортно и в безопасност. Това им дава предимството да ви контролират, независимо дали става въпрос само за приятелство или любовна връзка.

Нарцисът никога няма да бъде „лошото момче“

В представата за самия себе си нарцисистът никога не е лош. Без значение каква е ситуацията, причините за всяко неблагополучие винаги ще бъдат прехвърлени върху вас, ще ви бъде вменено чувство за вина. Това е и целта на партньора нарцис. Вие да се чувствате зле, а той да бъде винаги прав, без да носи отговорност за думите и постъпките си.

Нарцисите не обичат да губят контрол

Привидно спокойни и прикрити, нарцисите рядко дават повод за съмнение, че крият в себе си много гняв. Изгубят ли контрол в дадена ситуация, ако се почувстват пренебрегнати от партньора си, бързо се разстройват, ядосват се и търсят буфер, който да поеме цялата им негативна емоция.

Не гледат на другите като на равни

Нарцисите вярват, че те са на върха на света, те не вярват на никого, особено на тези, които не са на тяхното ниво. Ако някой се опита да асоциира себе си с тях като равен, след това ще направят всичко възможно, за да приземят човека срещу себе си.

Това важи и за техните конкуренти. Нарцисите търсят лесния успех, опитват да изпъкват, когато конкурентът е слаб, а не със силата на своите качества.

Свързани статии

Никога не проявяват съчувствие

Нарцисите са хора, които не изпитват съчувствие към никого и рядко към любимите си хора. Те не се интересуват от чуждите трагедии, емоции и чувства. Тъй като нарцисите са прикрити, рядко ще ви покажат тази си страна.

По-скоро ще се скрият зад фалшивата загриженост и празните и лицемерни обещания. Докато вие мислите че ви помагат, те бягат от вашите проблеми или се опитват да ви изместят.

Снимки: istock

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
anonimen ( преди 3 години )
jivi gluposti nyma nisto obsto sas egoto beden covek kakvo ego da imma
отговор Сигнализирай за неуместен коментар