Свободно време

„Котките“ оставиха без дъх българската публика

Оригиналният мюзикъл от Бродуей бе за първи път в България

15.05.2017г. / 12 43ч.
Илияна Николова
Снимка: ART BG

Снимка: ART BG

Легендарният мюзикъл „Котки“ на сър Андрю Лойд Уебър взриви сцената на зала 1 на НДК цели шест пъти! Шедьовърът от Бродуей гостува на българската публика в оригинален състав за първи път в 36-годишната си история.

Зашеметяващи емоции, вълнение, сълзи и възхищение са само част от усещанията, които преминават през зрителя, докато гледа умопомрачителното шоу.

Представлението е разделено в две действия. В първия акт персонажите се представят с песен и танц. Спектакълът започва със събирането на племето Джеликъл, което се случва веднъж годишно, за да посрещне своя вожд премъдрия Стар Дойтерономи.

Всяка котка има свои особености и характер. Това става ясно на зрителя, благодарение на дълбочината на изградените им образи, пресъздадени с песен и танц. Ръчно изработените костюми на котките пък показват тяхната различна порода. Любопитен факт е, че всяка котка се гримира сама. Артистите са преминали специален курс по гримиране, за да могат бързо и красиво да сменят грима си в различните сцени.

Действието се развива в полунощ на пълнолуние, когато племето трябва да избере една котка, която да се прероди. Брилянтните и грациозни котешки движения на артистите от трупата се случват на фона на оригиналния 21-метров декор на сцената, пресъздаващ стар, мръсен и пълен с боклуци заден двор, където е свърталището на племето Джеликъл.

Мюзикълът „Котки“ е адаптация по романа на нобеловия лауреат Т. С. Елиът „Популярна книга за котките от Стария Опосум“. Разтърсващото съчетание между танц, поезия, музика, невероятни вокали, грация и артистизъм доказва защо това страхотно шоу продължава да държи зрителския интерес по цял свят.

Джоана Ампил, която играе емблематичната роля на отритнатата котка Гризабела, зашемети публиката с вокалната си мощ. Филипинското сопрано изпя невероятната песен „Memory“ по начин, който развълнува зрителите и накара цялата зала да избухне в бурни аплодисменти.

Разкошното 3-часово шоу остави скъп емоционален спомен у българската публика, която ненаситно погълна зареждащата енергия на фантастичния шедьовър „Котки“.

Коментирай