Свободно време

10 грешки, които ви правят по-малко симпатични за околните

Защо не сте привлекателна личност за другите

18.08.2017г. / 10 11ч.
Илияна Николова
Снимка: unsplash

Снимка: unsplash

Някои личности се раждат с вродена харизматичност, която привлича околните. Други обаче всячески отблъскват останалите с поведението си и често дори не си дават сметка защо това е така.

Кои са грешките, които ви правят по-малко привлекателна личност за хората?

1. Представяте се излишно пред другите.

Ако се натрапвате с присъствието си, вероятно няма да добиете популярност, а тъкмо обратното.

2. Не представяте човека, в чиято компания сте, когато говорите с някой друг.

Представете си, че някой се приближава към вас на парти. Вие сте в компанията на приятел или на половинката си, но започвате разговор с новодошлия без да представите другия човек. Това е неприемливо и ви печели само черни точки.

Интроверт и екстроверт – трудностите в такава връзка

3. Забравяте имена.

Никой не обича да остава незапомнен и незабелязан, защото това автоматично предполага усещане за незначителност. Ако постоянно забравяте имената на колеги и познати и дори им го демонстрирате, няма да спечелите симпатиите им.

4. Натрапвате разни свои интереси, които не вълнуват никого.

Ако в обкръжението ви или сред контактите ви в социалните мрежи няма почитатели на фитнеса, но вие непрекъснато натрапвате вашия начин на живот, здравословното хранене, което следвате, физическите упражнения, които правите и резултатите, които постигате, вероятно ще си спечелите повече негативни коментари, отколкото поздравления.

Важно е да преценявате пред кого да споделяте тези или други свои интереси, за да не останете погрешно разбрани.

5. Говорите само за себе си.

Ако прекалявате с подробностите за себе си и досаждате на събеседниците само и единствено със своята особа, ще ги отблъснете.

6. Говорите само лошо за околните, дори за общи познати.

Внимавайте с критиката, за да не ви изиграе тя прекалено лоша шега. Критиката е полезна, когато е в определени граници и с точните думи. В противен случай ще ви възприемат като злобен хейтър, който просто мрази всичко и всички.

Неща, с които отблъсквате партньора си

7. Говорите прекалено тихо, без никакво самочувствие.

Езикът на тялото е силно оръжие за позициониране в обществото. Въпреки че хората сме разумни същества, законите на джунглата важат с пълна сила. Тоест, колкото по-самоуверено заявявате личността си с поза на тялото, жестове, начин на говорене, толкова по-добре ще бъдете приети в общността и обратно.

8. Отговаряте с една-две думи.

Не е важно да сте многословни, ако това не е в природата ви, но и ако отговаряте едносрично събеседникът ви ще реши, че не желаете да контактувате с него.

9. Оплаквате се непрестанно.

„Толкова съм дебела!“, „Няма да се справя!“, „Колко по-добре си беше преди!“ – това мрънкане ще предизвиква внимание от околните до време. След това ще започнат да ви се дразнят, защото ще осъзнаят, че го правите, за да ви казват „Не е вярно – не си дебела!“ и прочее.

10. Нарушавате собствените си принципи.

В социалните мрежи пускате свои мотивиращи снимки как тренирате и колко важно е човек да живее здравословно, заради което получавате множество поощрения. В следващия момент обаче се напивате до безпаметност пред колегите си на фирменото парти и целият ви положителен имидж отива по дяволите. Не нарушавайте принципите си, ако искате да сте популярна и уважавана личност.

Коментирай