Свободно време

6 избора, които ни правят по-щастливи

Изберете да сте около подходящите хора

26.09.2018г. / 13 11ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Istock

Снимка: Istock

Щастието е избор. Бъдете себе си, следвайте целите си. Имайте смелостта да признаете страховете си, поне пред себе си, грешките, когато не сте постъпили правилно, бъдете уверени, когато ви трябва помощ и достатъчно мъдри да я приемете, когато ви я предлагат.

За да бъдем щастливи трябва да започнем още днес да поемаме отговорност за собствените си удовлетворения. Така например, ако сме любезни с хората, помагаме на някого в нужда, ние ставаме по-щастливи, дори често да не го осъзнаваме.

Вижте 6 избора, които ще променят усещанията ви.

Изберете да бъдете най-доброто, което можете да бъдете.

„Успехът и щастието са спокойствие, което е пряк резултат от удовлетворението ви, знаейки, че сте положили усилия да направите всичко възможно, за да станете най-доброто, което сте способни да бъдете.“ – Джон Дърдън

Никога не се опитвайте да се сравнявате с други. Вместо това се опитайте да постигнете най-доброто. Ако все пак искате да се сравнявате, направете го с ваша по-ранна версия, докато надграждате възможностите си.

6 неща, които са по-важни от парите

Изберете да сте около подходящите хора.

Прекарвайте времето си с добри хора, които са умни, успели, позитивно настроени към живота. Взаимоотношенията трябва да ви помогнат, да не ви навредят. Заобиколете себе си с хора, които отразяват човека, който искате да бъдете.

Изберете приятели, с които се гордеете, хора, на които се възхищавате, които ви обичат и уважават. Животът е твърде кратък, за да прекарвате време с хора, които изсмукват щастието и положителната енергия от вас.

Изберете да се съсредоточите върху това, което имате, а не върху това, което не сте.

Когато оценявате това, което имате, вие го превръщате в ценност. Да бъдеш благодарен за доброто, което вече е очевидно в живота ви, ще ви донесе по-дълбоко чувство на щастие. И това е, без да се налага да придобивате нещо ново. Трудно ще бъдете щастливи, ако не сте благодарни за това, което вече имате и това, което сте.

4 неща, които е добре да промените през 2018

Изберете положителната нагласа.

Не забравяйте, че животът е пътуване, а не дестинация. Този момент, както всеки миг, е безценен дар и възможност. Бъдете положителни, усмихнете се и го изживейте. Изследванията показват, че макар да мислим, че действаме заради начина, по който се чувстваме, всъщност често се чувстваме заради начина, по който действаме. Дори в трудни моменти се опитайте да се усмихнете.

Изберете да се грижите за тялото си.

Да се грижите за тялото си е от решаващо значение да бъдете най-щастливият човек, който можете да станете. Ако ви липсва енергия, не сте в добра физическа форма, тогава ще бъде засегната вашата емоционална енергия, вашата духовна енергия.

Свързани статии

Доказано е, че хората, които спортуват редовно, хранят се здравословно, са по-малко склонни да изпаднат в депресия.

Изберете да се усмихвате по-често.

Усмивката е избор, а не чудо. Не чакайте хората да се усмихват. Покажете им как се прави. Една истинска усмивка кара вас и всички около вас, да се чувстват по-добре. Простият акт на усмивка изпраща послание към мозъка ви, че сте щастливи. И когато сте щастливи, в тялото ви се случва нещо изумително, защото се задействат всички ендорфини за добри усещания.

Снимка: Istock

Коментирай