Свободно време

Победителите в „Кулинарен празник“ разкриват тайната на идеалното ястие

Блиц интервю с победителите от готварския ни конкурс

26.01.2018г. / 13 19ч.
Мария Дуковска
Снимка: Az-jenata.bg

Снимка: Az-jenata.bg

Традиционният кулинарен конкурс на Az-jenata.bg събра голям интерес от страна на читателите, за което сме ви изключително благодарни!

Във вкусната надпревара се включиха много участници, а споделените от вас рецепти надхвърлиха 400!

Победители в конкурса станаха Анелия Терзиева, Дарина Николова, Мария Симова и Искра Калчева.

След края на конкурса проявихме малко любопитство за техните кулинарни тайни и любими ястия, и вижте какво ни отговориха те в кратко интервю.

Анелия Терзиева, победител в конкурса с рецептата „Бабината баница с мая“.


Как разбрахте за кулинарния конкурс на Az-jenata.bg?

Следя сайта редовно, особено статиите с кулинарна насоченост. Често участвам в игрите и винаги изпращам рецепти за традиционния коледен конкурс!

Каква е тайната на перфектното ястие според Вас?

Тайната на перфектното ястие според мен е да вложим в него частица от себе си. Дори тези, които не са добри кулинари, ще получат чудесен резултат в кухнята, стига да вложат нужното старание и да вярват, че приготвят най-вкусното ястие на света.

Ако трябва да сме по-конкретни и се насочим към качествата на самата храна, разбира се, тайната е в съставките. Дори и семпли или малко на брой, но висококачествени продукти гарантират добро ястие. За това допринасят и подправките, баланса на вкусовете и текстурите и не на последно място, добрата визия на ястието.

Солено или сладко?

Първосигнално бих казала „сладко“, но обичам да хапвам и приготвям и доста солени ястия, особено тестените произведения и ястията с месо.

Иначе тръпката е в сладкишите. Там си личи „майсторлъка“, необходима е повече предварителна подготовка и т. н., предизвикателството е по-голямо сякаш, а и резултатът много често е вълшебен. Сладкишите изкушават всеки!

Любимото Ви ястие за приготвяне е...?

Въпреки че, както казах обожавам сладкишите и с радост и много любов ги приготвям, без да броя калориите в тях, любимото ми нещо за правене са хлябовете, баниците, домашните печива. Няма нищо друго, с което може да се сравни усещането за тестото. Самият процес на месене, втасване, тези малки магии, които правят хляба уникална храна са тези, които и първоначално ме запалиха по кулинарията. А и няма човек, който да може да устои на домашно приготвен и току-що изпечен хляб, нали?

Дарина Николова, победител с рецептата „Празнична питка „Слънчоглед“.

Как разбрахте за кулинарния конкурс на Az-jenata.bg?

За конкурса разбрах от Фейсбук страницата на Az-jenata.bg.

Каква е тайната на перфектното ястие според Вас?

Човек да готви с желание и любов към храната.

Солено или сладко?

Солено.

Любимото Ви ястие за приготвяне е...?

Нямам любимо ястие за приготвяне. Обичам храната и се забавлявам, докато готвя.

Искра Калчева, победител с рецептата „Джинджифилова коледна торта“.

Как разбрахте за кулинарния конкурс на Az-jenata.bg?

Редовно следя сайта Az-jenata.bg и разбрах за конкурса. Хареса ми идеята му и реших да взема участие в него.

Каква е тайната на перфектното ястие според Вас?

Дори и да не си професионалист, ястието винаги може да се получи перфектно, ако е приготвено с много страст и любов. Когато човек готви, според мен, той трябва да остави частица от себе си в гозбата, която приготвя. Само тогава може да се получи перфектната комбинация между усилието, което влагаш и насладата, която виждаш в очите на хората.

Солено или сладко?

По принцип, обичам и двете неща, но определено надделява сладкото. Може би защото съм и перфекционист в живота, сладкарството е това, което най-приляга на моя темперамент. Обичам да извайвам всеки детайл до крайност, а и животът е по-сладък с щипка захар.

Любимото Ви ястие за приготвяне е...?

Казано честно, не мога да откроя ястие, което ми е любимо, тъй като обичам постоянно да експериментирам. Изпробвам различните видове кухни и се опитвам да разнообразявам традиционните рецепти.

Коментирай
Свободно време