Свободно време

Equinox се класираха на финала на „Евровизия“

Ще чуем песента „Bones“ и на 12 май, събота

09.05.2018г. / 09 11ч.
Мария Дуковска
Снимка: БНТ

Снимка: БНТ

България се класира за големия финал на „Евровизия 2018“. Той ще се проведе на 12 май в събота от 22.00 часа в Лисабон, Португалия.

Българската песен „Bones“, в изпълнение на специално сформираната група за конкурса Equinox, обра овациите на полуфинала, който се проведе снощи, на 8 май.

Членовете на групата Жана Бергендорф, Владимир Михайлов от група „Сленг“, Георги Симеонов-Джей Джей, Трей Кембъл и Джони Манюел, впечатлиха с изпълнението си и им стискаме палци да се представят още по-блестящо на финала в събота.

За финала се класираха също представителите на Австрия, Естония, Кипър, Литва, Израел, Чехия, Албания, Финландия и Ирландия.

 В четвъртък, на 10 май, ще се проведе и вторият полуфинал, на който ще бъдат избрани другите 10 финалисти. Общо 20 държави ще се състезават на финала на 12 май.

„Bones“ има по-мрачно и меланхолично звучене, което я различава от досегашните ни представяния на най-големия песенен конкурс в Европа, но носи дълбоко послание за пагубността на материалния свят, истинските ценности в живота и безусловната любов.

Музикалният проект Equinox се реализира специално за тазгодишната „Евровизия“ по идея на продуцента и композитор Борислав Миланов. Песента „Bones“ е дело на творческия екип, работил по песните, които изведоха България съответно до второ и четвърто място на „Евровизия“ – „Beautiful Mess“ на Кристиян Костов и „If love was a crime“ на Поли Генова през 2017-а и 2016-а година.

<iframe width="550" height="480" src="https://www.youtube.com/embed/ajOe6ZmHq-0" frameborder="0" allow="autoplay; encrypted-media" allowfullscreen></iframe>

Коментирай
Свободно време