Свободно време

3 емоционални грешки, които рушат щастието ни

Трябва да се научим да ги управляваме

28.02.2020г. / 10 03ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Емоциите винаги се отразяват на нашата нагласа, решенията, които вземаме. Оказват влияние и върху взаимоотношенията ни, работния процес, психическото и физическо благосъстояние. Проучванията показват, че емоционалните ни умения могат дори да определят колко успешни ще бъдем.

Но специалистите смятат, че има 3 емоционални грешки, които пречат на това да бъдем щастливи. Вижте кои са.

Отричате как се чувствате

Когато се порежем, ударим, никога не пропускаме да се погрижим за раните си, но не така третираме нашите емоционални рани. В трудни моменти, колко често си казвате „Не ме е грижа, че не получавам тази работа.“, „Не съм ядосана.“, „Не ми пука от случилото се.“ и т. н.?

Потискаме емоционалните си рани, мислейки, че това ни прави психически силни, но само задържаме горчивина в себе си. Омаловажаването на чувствата ви не ви кара да се усещате по-добре. Говорете за тях, само така ще вземете правилните решения.

7 токсични мисли, които са общи за много хора

Избягване на неудобните чувства

Страх, тъга, неудобство и разочарование, са само някои от неприятните емоции, които никой от нас не иска да изпитва. Но трябва да си позволите да се чувствате и неудобно, за да растете като индивид. Изпитването на отрицателни емоции ни кара да оценим положителните.

Няма как да бъдете щастливи през цялото време, а и така няма да оцените истински малките и хубави неща в живота.

Ето защо не се пазете от неудобните ситуации, опитвайки се да бъдете невидими. Научете се да управлявате дискомфорта, излезте от зоната си на комфорт, изправете се срещу страховете си, за да може положителните емоции да надделеят над отрицателните.

Свързани статии

Преследване на щастието

Постигането на щастие в наши дни се е превърнало като фикс идея за някои хора. Търсим съвети за това какво трябва да направим, за да се чувстваме по-щастливи. Но преследването на щастието, настояването, че трябва да се чувстваме по този начин, ни прави нещастни.

6 знака, че сте силна личност

Идеята, че не сте достатъчно щастливи, ви натоварва да не изпитвате повече радост в живота си. Освен това, някои хора търсят незабавно моментно удовлетворение за сметка на дългосрочното. Това ги обърква и те започват да гледат на живота негативно. Помислете само, преследването на щастието е като преследването на любовта. Губим енергия, пропускаме хубави моменти сега, агонизирайки, че ни липсва нещо определено.

Понякога се налага да понесем известен дискомфорт. Живейте в настоящия момент, бъдете благодарни за хубавите неща, които ви се случват и всичко положително след това ще си дойде по естествения ред.

Коментирай