Свободно време

Бяла Карта дарява средства за достъпна рехабилитация за деца с увреждания

Бяла Карта и I CAN TOO ви канят заедно да помогнем на децата с увреждания от „Център за Надежда“

28.11.2018г. / 11 33ч.
Михаела Лазарова
Бяла Карта дарява средства за достъпна рехабилитация за деца с увреждания

Бяла Карта ще подкрепи инициативата на неправителствената организация I CAN TOO в нейната кауза за набиране на средства за мобилен терапевт за децата с увреждания в „Център за Надежда“. Небанковата институция, в чиято ДНК е вплетена достъпността, би искала да провокира всички последователи, приятели и съмишленици на идеята да се включат в инициативата за набиране на средства за мобилен терапевт за децата с увреждания в „Център за Надежда“, гр. София.

Двете организации са изготвили специално видео, за да популяризират каузата. Всеки може да го хареса, а Бяла Карта ще дари 1 лев от негово име за кампанията. Крайната цел на програма „Мобилен терапевт“ на I CAN TOO е децата с тежки увреждания в „Център за Надежда“ да получават регулярна двигателна рехабилитация.

<iframe src="https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fbialakarta%2Fvideos%2F2122018998047953%2F&show_text=0&width=560" width="560" height="315" style="border:none;overflow:hidden" scrolling="no" frameborder="0" allowTransparency="true" allowFullScreen="true"></iframe>

Недостъпността, липсата на транспорт, трудното придвижване и пренасяне на децата ги лишава от възможността за това. Програмата ще помогне на над 50 деца с най-тежки увреждания от „Център за Надежда“ да получат животоспасяваща терапия, която ще им бъде предоставена в техните домове или те ще бъдат транспортирани до центъра.

Към настоящия момент I CAN TOO успя да набере средства за осигуряване на двама рехабилитатори, които да извършват двигателна терапия в „Център за Надежда“.

Тъй като все още не са набрани средства за автомобил, а голям брой деца, посещаващи Центъра нямат възможност да стигнат до него, един от рехабилитаторите (Стоян) – освен, че рехабилитира деца в Центъра – пътува до домовете на много семейства ежедневно със собствения си автомобил.

С дарението от кампанията ще се сложи старт на набирането на средства на нов автомобил, който ще е пригоден за инвалидни колички.

Това ще даде възможност на децата от Центъра да имат достъп до рехабилитация и по-социален начин на живот. Харесай видеото и нека заедно кажем „ДА“ на достъпната рехабилитация за деца с увреждания! 

Коментирай