Свободно време

Промени през новата година, които ще рестартират живота ви

9 неща, които да си обещаете да направите

28.12.2018г. / 16 22ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Седите си на канапето, разглеждате социалните медии и мечтаете да направите нещо шеметно с бъдещето си. Наближава краят на тази година. Предстои да дойде новата, а вие все още се чувствате потънали в скука, сякаш животът ви е спрял и нищо интересно не ви се случва. Имате нужда от искра. Бленувате за нови приключения, защото в противен случай имате чувството, че животът ви ще свърши без в него да са се случили всички интересни неща, за които мечтаете.

Късметът и щастието не идват просто ей така. Понякога човек трябва да направи някаква минимална промяна, за да предизвика ефекта на доминото, който лавинообразно да преобърне живота му и да предизвика нови емоции, нови предизвикателства, нови поводи за радост, палещи искрата на позаспалото ви ежедневие.

Признаци, че животът ви се променя за добро

Можете да очаквате всичко това от новата година, стига да направите някои малки промени, които да ви донесат големи радости. Промяната винаги е хубаво нещо, дори да не го разберете веднага.

Кои са тези малки простички промени, които трябва да направите, за да засияе новата година с нова искра за вас?

1. Започвайте деня си по-рано.

Забравете за излежаването до обяд, дори когато нямате нищо друго конкретно за правене. От безцелни почивки няма да спечелите нищо. Колкото по-рано станете, толкова по-добре ще организирате деня си, ще имате достатъчно свободно време за нови дейности, които да ви носят успехи, удоволствие или просто да развиват неподозираните ви таланти.

2. Не си давайте обещания, които няма да спазите.

Реализмът е едно от най-полезните качества, към които трябва да се стремите. Нито безцелното летене в облаците ще ви помогне да израснете като личност, нито потискащото и дърпащо назад вечно хленчене и песимизъм ще ви извадят над повърхността. Златната среда е най-доброто, което можете да преследвате.

Обещавайте си неща за новата година които, познавайки добре себе си, да можете да спазите.

3. Отдръпнете се от социалните медии.

Дайте си малко почивка от скролването във Фейсбук и Инстаграм. Ще се убедите колко по-добре ще се почувствате. Ще ви дойдат нови идеи, повече време за контакти и разширяване на социалния ви кръг на живо. Ще се чувствате по-малко стресирани и потиснати от чуждото щастие, което извира от социалните мрежи. Много често хората потъват в депресия, сравнявайки се с другите сякаш техният живот е по-интересен и бляскав. Трябва да разберете, че това не е така и да се абстрахирате от тази мисъл.

4. Спрете да мислите за хорското мнение.

Да се потискате от вечното терзание дали ви харесват или не е пагубно. Разберете, че няма как да сте любимец на всички. Невъзможно е, а и е напълно излишно. Живейте живота си така, както смятате за добре. Не крийте мислите си. Изразявайте мнението си. А на когото не му харесва – знае къде е вратата. Така се живее много по-лесно.

Знаци, че работата пречи на живота ви

5. Четете повече книги.

Разширете кръгозора си. Обогатете мирогледа си. Запознайте се с вълнуващи истории и почерпете опит от интересни личности, които са постигнали важни неща в живота си. Книгите ще ви помогнат във всички тези посоки. Отделяйте повече време за тях през новата година.

6. Не се страхувайте да вършите неща сами.

Пречупете егото си, забравете за неодобрителните погледи и въпроси и започнете да живеете живота си свободно. Ако ви се ходи на ресторант, но нямате компания – отидете сами без да ви пука. Отидете на кино, щом никой от приятелите ви не иска да гледа този филм. Пътувайте сами и ще се убедите колко по-неограничени ще се чувствате. Ще можете да разполагате с времето си, ще се насладите на гледките, които само вие желаете, няма да се съобразявате с нечии прищевки.

Свързани статии

7. Променете стила си.

Визията е важна за самоусещането ви, за самочувствието и това каква енергия привличате към себе си. Променете гардероба си, прическата си, всичко, което ви се прииска. Всяка малка промяна води до по-голяма и важна крачка в живота, макар на пръв поглед да изглежда нищожна.

8. Стойте настрана от глупави спорове.

Те само блокират добрите решения, които биха ви донесли щастие и просперитет. Пазете се от излишни негативни контакти с хора, които ви натоварват.

10 прости, но важни цели в живота

9. Празнувайте всяка малка победа.

Всеки един момент от живота може да се превърне в празник, стига да му придадете искра. Спечелили сте стипендия? Празнувайте! Постигнали сте повишение в работата? Празнувайте! Купили сте си нова дългоочаквана придобивка? Отбележете го подобаващо! Няма по-вълнуващо нещо от малките победи в живота, които заслужават да бъдат приветствани от сърце и с усмивка.

Снимка: iStock

Коментирай