Свободно време

8 знака, че детето във вас страда

Търсите постоянно одобрение и внимание

20.06.2019г. / 12 25ч.
Михаела Лазарова
Снимка: pexels

Снимка: pexels

Във всеки от нас има по едно дете, което понякога излиза на показ. Дори и да не осъзнаваме, ние комуникираме с него, в дадени ситуации то ни управлява. Понякога страда.

Дали вашето вътрешно дете иска промяна, вижте 8 знака.

Имате трудности с поставянето на граници

Ако все още не сте се научили да поставяте граници спрямо другите когато е необходимо, значи поставяте нуждите си на второ място. Едно „Не“ може да ви спести много проблеми, дискомфорт.

Ниска самооценка

За съжаление самооценката поставя своето начало още в детските ни години и за това са отговорни редица фактори, като участието на родителите е едно от тях. Имате ли недоверие в себе си, във вашите способности, колко често се критикувате, страдате ли от хранителни разстройства?

6 неща, които носят нещастие в дома

Изключително конкурентни

Децата обичат състезанията и винаги трябва да са победители в тях. Ако за вас животът е състезание, постоянна конкуренция, неуспехът не е опция, вероятно детето във вас изпитва болка от минали неща.

Търсите постоянно одобрение и внимание

Като деца, всеки от нас е търсил одобрението на възрастните за всичко хубаво, което прави. При вас как е на зряла възраст? Все още ли това е от голямо значение, винаги за всичко? А може би ви е страх да не загубите приятели, любим човек?

6 начина да не сте непохватни в общуването

Трудности при управление на емоциите

Изпитвате ли трудности при управлението на емоциите, когато сте ядосани, засрамени, тъжни, щастливи, виновни? На някои хора, детето в които все още не е превъзмогнало някои неща и страда, им е трудно да контролират гнева, желанието да плачат и да избегнат конфликта. Те имат склонност към пасивно-агресивно или прекалено агресивно поведение.

Свързани статии

Затъване в рутина

Ако сте склонни да останете в рутина, не искате да излезете от зоната на комфорта си, дори когато обстоятелствата ви потискат и промените ви карат да се чувствате тревожни, това е знак, че е време за промяна. Вашето вътрешно дете страда.

5 неща, които пречат на щастието ви

Непокорност

Непокорността е нещо, което някои възрастни и след детските си години продължават да носят в себе си. Те се чувстват пълни с енергия по време на конфликт, често сами създават такива, не избягват споровете, когато биха могли и т. н.

Страдате от зависимости

Хазарт, наркотици, алкохол, преяждане... Лоши навици, които не виждате като такива, но ви карат да се чувствате „добре“.

Коментирай
1 rate up comment 1 rate down comment
.... ( преди 4 години )
v dne6no vreme e moderno da rw precakat , koi kakto moje , bez da se zamisliat kakvo moje da ti pri4iniat
отговор Сигнализирай за неуместен коментар