Свободно време

Мъдри начини да накарате шефа си да ви има доверие

Как да спечелите по-добри позиции на работа

15.08.2019г. / 10 08ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Развитието на доверие между вас и шефа ви и неговото утвърждаване в работния процес е полезно за вас, защото това ще ви даде повече свобода на действие, постигане на индивидуални успехи и, разбира се, възлагане на по-големи задачи, чието изпълнение ще ви помогне да блеснете в кариерното си развитие.

Как да накарате шефа си да ви има повече доверие? Ето няколко мъдри начина да го постигнете.

Какво не трябва да споделяте с шефа си>>>

Поставете си конкретни цели

Обсъдете внимателно целите с шефа си, върху чието постигане ще работите. Конкретизирането на приоритетите помага за изграждането на доверието в екипа и демонстрира отдадеността ви към проектите, които са ви възложени.

Проучете решенията преди да поискате помощ

Няма нищо лошо в това да потърсите помощ, но е задължително преди това да сте потърсили възможни варианти за излизане от ситуацията или решаване на проблема. Така ще демонстрирате желание за автономно участие в работния процес и принос към общата кауза. Освен това търсенето на решения показва и вашия потенциал. Определено прави добро впечатление на шефа ви и ще го накара да ви се доверява и за други задачи и проекти.

Признавайте грешките си

Ако прикривате грешките си, това ще ви изиграе лоша шега и ще накара шефа ви да гледа на вас по тъкмо обратния начин, а именно да ви няма доверие. За да имате добра професионална връзка, винаги признавайте грешките си и избягвайте да обвинявате други хора за тях, освен ако наистина вината не е само ваша. Обвиняването на колегите ви показва нисък професионален и личен морал и може да снеме доверието от вас.

Ясни признаци, че не можете да вярвате на шефа си>>>

Свързани статии

Не повтаряйте грешки

Най-важното, което трябва да запомните за грешките си е, че не трябва да ги допускате отново и отново. Никой не очаква от вас да сте перфектни, но когато се показвате в лоша светлина и изглеждате сякаш не разбирате същината на работата си, повтаряйки едни и същи грешки, няма да получите доверието на шефа и колегите си.

Поемайте задачи, в които сте се проваляли преди

Така ще демонстрирате надграждане на професионално ниво, липса на страх от провал и отдаденост към поетите ангажименти.

Флирт с шефа – да или не?>>>

Научете се да говорите на езика на шефа си

Ако се дистанцирате от шефа си, между вас винаги ще има пропаст. Може да имате големи и страхотни идеи, но ако не ги представяте по подходящ за него начин, те ще останат нечути и неосъществени. Затова влезте в тона на шефа си, опитайте се да говорите в неговия стил, разберете какво го вълнува, за да сте на една вълна.

Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
.... ( преди 4 години )