Свободно време

Кои са 7-те вида чистота

Вдъхновяващи редове за важните неща в живота

23.02.2021г. / 13 03ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Следващите редове ще ви напомнят за някои много важни неща в живота. Ако се опитаме поне малко да ги следваме, бихме се чувствали по съвсем друг начин. Кои са 7-те вида чистота?

Чистота на ръцете – да взимаш само това, което ти е нужно и да даваш това, което не ти е нужно, но е необходимо на друг.

Чистота на ушите – да не слушаш уплашени, озлобени и суетни хора, както и да предпазиш слуха си от сквернословие, сплетни и празни приказки. Да чуваш музиката в звуците около теб.

Чистота на очите – да пазиш очите си от омраза, злоба, завист и лоши въжделения. Да виждаш красотата, която те заобикаля.

10 признака на контролиращия партньор

Чистота на устата – да пазиш устата си от излишно многословие и сквернословие. Да помниш за силата на словото и да се съобразяваш с нея преди да си отвориш устата.

Чистота на тялото и дрехите – да поддържаш тялото си и дрехите си чисти. Не забравяй, че здрав дух живее в здраво тяло.

Чистота на мислите – да се откажеш от негативните мисли и злите помисли. Но и да не проявяваш жалост спрямо себе си. Мислите идват по двойки – положителна (съзидателна, творческа) и отрицателна (отхвърляща, разрушаваща). Ти избираш.

Свързани статии

Чистота на душата и сърцето – да пазиш и бдиш над своите душевни пориви и да не ги игнорираш. Сърцето е твоят пътеводител в живота, а душата е неговото вдъхновение. Чистотата им предопределя пътя ти…

И все пак, човек не може да влезе във водата, без да се измокри. Не се страхувайте от това да се изцапате, това е неизбежно и е част от пътя. Но и не забравяйте да почистите – това е ваша грижа.

Лиахим Вонави