Свободно време

10 милионери, които няма да оставят богатството на децата си

Вижте кои са те

31.01.2020г. / 14 04ч.
Мария Дуковска
Бил Гейтс може да е милиардер, но децата му ще са само милионери. Снимка: Getty images

Бил Гейтс може да е милиардер, но децата му ще са само милионери. Снимка: Getty images

На кого не му се е случвало да завиди на децата на ултрабогатите хора, известни на целия свят? Сигурно и на вас, както и на повечето хора, се е случвало да си мечтаете какво ли бихте направили с милионите, които притежават хора като Марк Зукърбърг, Гордън Рамзи, Стинг. А знаете ли, че същите тези много богати и известни хора нямат намерение да оставят своите богатства на децата си, а искат те сами да изкарват прехраната си.

Вижте кои са тези 10 милионери, които ще насочат богатството си към други цели и инициативи, а не към децата си.

Гордън Рамзи

Снимка: Getty images

Богатство: 63 милиона долара

Източник на богатство: Ресторанти и телевизия

Собственик на 40 ресторанта в цял свят в общ брой 16 звезди Мишлен, Гордън Рамзи е сред най-известните имена в британската ресторантьорска индустрия. Освен ресторантьор, той е известен и с кулинарните си предавания „MasterChef USA“, „MasterChef Junior“, „Hell`s Kitchen“.

Бизнес съвети от известни личности

Въпреки голямото си богатство обаче Рамзи няма намерение да остави парите си на 5-те си деца, тъй като не иска да ги разглезва. Любопитен детайл е, че Рамзи и семейството му дори не летят в първа класа, а в икономична, пише Business Insider.

През 2017-а година в интервю за „The Telegraph“ Рамзи споделя, че се е споразумял със съпругата си да не оставят парите си на децата си, за да не ги разглезят. Единственото, с което ще им помогнат е 25% вноска за апартамент, но не и целия апартамент.

7 неща, които богатите хора никога не казват

Ащън Кътчър

Снимка: БГНЕС/EPA

Богатство: 200 милиона долара

Източник на богатство: филми, търговски капитал

В един от епизодите на подкаста на актьора Дакс Шепърд „Armchair Expert“, Кътчър заяви, че не е създал спестовен фонд за своите две деца от съпругата му Мила Кунис. Той сподели, че би чул техните бизнес идеи някой ден, но не би им показал специално отношение спрямо други идеи, които той чуе относно неговата фирма A-Grade Investments.

Моите деца живеят доста привилегирован живот и дори не го осъзнават“, каза Кътчър в интервюто.

5 от най-богатите жени в света

Стинг

Снимка: БГНЕС/EPA

Богатство: 300 милиона долара до 2014-а

Източник на богатство: музика

Стинг е баща на 6 деца, които обаче не възнамерява да ощастливи с наследство. През 2014-а пред Daily Mail музикантът споделя, че неговите деца няма да наследят от неговите пари, които през въпросната година са били около 300 милиона долара.

Казах им, че няма да останат много пари, тъй като моята съпруга и аз ги харчим“, споделя Стинг пред изданието. „Ние имаме много задължения. Каквото спечелим, го харчим, и не остава много.“

„Аз определено не искам да им оставям спестовни фондове, които да увиснат на врата им. Те трябва да работят. Всички мои деца знаят това и те рядко искат нещо от мен, което аз много уважавам и оценявам.

Нагласи, които успелите хора избягват

Елтън Джон


Снимка: БГНЕС/EPA

Богатство: 450 милиона долара към 2014-а

Източник на богатство: музика

Изключително дългата и наситена с постижения кариера на сър Елтън Джон го превръща в един от най-богатите хора в света на шоубизнеса.

Според „Форбс“ към 2014-а година певецът е спечелил над 400 милиона долара.

Елтън Джон и неговият съпруг Дейвид Фърниш имат двама сина – Закари и Илайджа, но певецът няма намерение да ги разглезва с огромното си състояние.

Цитати за успеха от успели жени

„Момчетата живеят най-невероятния живот, те не са нормални деца и аз не се преструвам, че са“, споделя Елтън Джон в интервю за „Daily Mirror“ през 2016-а.

Двойката следва примера на Уорън Бъфет за училището по наследство. „Бъфет има наистина страхотен модел, чрез който оставя на децата си достатъчно пари, с които да си купят къща, кола и да покрият всички базови нужди, така че да нямат притеснения. Но не им дава щури, глупави, подивели пари, с които те да си купуват картини на Пикасо или частни самолети.“

Правила, които богатите следват

Коментирай
2 rate up comment 0 rate down comment
Смях ( преди 4 години )
Какво мислят да оставят или да не оставят на децата си тези хора - няма никакво значение.Първо, никой не знае какво точно ще направят, въпреки декларациите си.Второ, може да не им оставят милиардите или милионите си, но е достатъчно да ги отгледат луксозно и удобно, да платят образованието им и да ударят няколко рамена при старта в живота им.И трето - никой нищо не казва за фондовете, които оставят на своите внуци бабите и дядовцитв.А има и четвърто, и пето...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
Анонимен ( преди 4 години )
И васил Божков няма да остави парите си на детито си. Сега приятелчетата ще му вземат всичко и сина му ще се наложи да го гледа Софиянски. Дали не го е яд, ме си е купил фабрика на осми септември, а до десети ноември е доста дълеч, защото не е след 40 дни, а след 40 години ....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар