Свободно време

10 стъпки, с които да се научите на щастие

Изправете се срещу негативните мисли

15.07.2020г. / 08 51ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Всеки от нас се стреми към постигане на лично щастие. Но първата и най-важна стъпка към неговото постигане е любовта към себе си. Вижте 10 стъпки, с които да се научите на тази любов, за повече щастие.

1. Абстрахирайте се от идеята да бъдете перфектни във всичко. Не забравяйте, че никой не е идеален, но всеки един от нас е перфектен в своето несъвършенство.

2. Към вас винаги ще имат очаквания, изисквания, ще ви поставят в рамки и стандарт. Не го позволявайте, независимо дали става дума за обществото, роднините, партньора ви. Не сравнявайте себе си или живота си с чуждия.

3. Живейте в сегашния момент всеки ден. Всеки ден отделяйте някакво време, за да спрете това забързано препускане през живота и просто погледнете в себе си. Огледайте се за онези малки неща, които носят щастие.

11 мисли на Хули Леонис за емоциите и любовта

4. Приемете факта, че не можете да контролирате всичко, но можете да контролирате това как реагирате на събитията около вас.

5. Грижете се добре за себе си всеки ден. Все ще се намери някой, който да ви вмени, че сте егоисти, но ако вие не сте добре, няма как да се погрижите за комфорта на хората край себе си. Затова ако трябва – да, бъдете егоисти.

6. Не подминавайте емоциите си. Никога не игнорирайте начина, по който се чувствате. Вместо това, мислете за себе си като за най-добър приятел. Попитайте се защо се чувствате така, от какво се нуждаете?

Поговорки от цял свят

7. Изправете се срещу негативните мисли. Запитайте се дали ви носят ползи, дали не ги правите по-големи, отколкото са. Помислете дали не сте твърде критични към себе си и нуждаете ли се от всичкия този негативизъм.

8. Не подценявайте здравословното хранене. Това е една от най-големите грижи към нас самите. Начинът ни на хранене влияе изключително много на емоционалния ни свят. И не позволявайте на негативните емоции да управляват вашите хранителни навици. Преяждането няма да ви накара да се почувствате по-добре.

Свързани статии

9. Не забравяйте кои сте. Кога бе последният път, в който си казахте нещо хубаво? Вашата личност е уникална и не позволявайте на никой друг да ви убеди в обратното. Само така ще успеете да постигнете щастие. Няма как да искате да сте щастливи, ако не обичате истински себе си.

10. Обичайте тялото си, само така ще можете да се грижите за него по-добре. Да изгладите онези несъвършенства, които не ви допадат, с грижа всеки ден, спортувайки и хранейки се правилно. За да постигнете най-добрата версия на вас самите. Уникална, женствена, различно красива. Защото всеки носи своя красота и не бива да робуваме на стандарти.

Снимка: istock

Коментирай