Свободно време

Ретрограден Меркурий в Скорпион – емоциите се повишават

За какво да внимаваме

13.10.2020г. / 12 06ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

На 13 октомври Меркурий ще заеме своята ретроградна позиция в знака на Скорпион и ще завърши във въздушния знак Везни на 3 ноември 2020 година. Скорпионът е интензивен знак, управляващ крайностите, това, което държим дълбоко в себе си. Ние сме в състояние да слушаме нашата интуиция и да получаваме прозрения, които иначе може да сме пропуснали. Ще бъде много важно да контролираме емоциите си, за да не излязат нещата извън контрол. 

Скорпионът управлява трансформациите и е хубаво да се възползваме от тази енергия. Избягвайте импулсивните решения, колкото повече премисляте и действате разумно, толкова по-добре ще бъдете. 

Есенен цвят според зодията

Ретроградният Меркурий има тенденция да забавя енергията на външния свят, принуждавайки и нас да забавим темпото. Може да осъзнаем, че сме изправени пред закъснения, неуспехи или дори грешки в комуникацията с другите. По време на тази ретроградна фаза ще преразглеждаме минали пътища и ще можем да направим някои промени. 

Ретрограден Марс в Овен на 10 септември – какво да очакваме

Една от основните характеристики на този ретрограден Меркурий е, че Марс ще бъде ретрограден по едно и също време с него. Това ще усили енергията на тези планети, която може да предизвика чувство на мудност и силно объркване. Ще ни се иска да продължим напред, но сякаш няма да знаем какви стъпки да предприемем. Марс управлява способността ни да предприемаме действия, докато Меркурий владее ума ни. 

Хранителни навици според зодията и асцендента

Тъй като Меркурий управлява комуникацията, Марс може да ни направи по-склонни да бъдем по-груби в изказа си. Ето защо ще бъде важно как провеждаме разговори от различно естество. 

Ретроградните периоди на Меркурий са известни с това, че са неудобни, а когато е в знака на емоционалния Скорпион, определено ще се „разровим“по отношение на това как се чувстваме в живота си, финансовите въпроси също ще ни вълнуват. 

Ще бъде важно да не се нахвърляме върху другите, опитвайки се да се защитим, защото нашата уязвимост ще се повиши през този период. Не бива да сме ревниви, отмъстителни, емоциите може да размътят нашата преценка. 

Кратка астрологична прогноза за 2021 – Годината на белия метален Вол

Енергията на Скорпиона обикновено е насочена към разкриването на истината на всяка цена, затова не се опитвайте да надбягате реалността по време на тази ретроградна фаза. Знаем, че по време на ретрограден Меркурий не е добре да започваме нови проекти, но можем да преразгледаме стари, които не сме стартирали и след 3 ноември да им дадем възможност да се развият. 

По отношение на любовта, емоциите могат да изиграят лоша шега и комуникацията с половинката ни да не върви гладко. Някои взаимоотношения могат да приключат, но други могат да станат по-силни, тъй като това ще бъде период на разглеждане на някои проблеми. 

Снимка: iStock

Коментирай