Свободно време

Личности, на които не може да се вярва – какви са общите им черти?

Ако имате такава личност до себе си, вижте знаците

14.11.2020г. / 10 19ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Честността е добродетел, която не всички хора притежават и която е изключително важна за отношенията между хората. Важна е в интимните връзки, важна е в приятелството, важна е в общуването като цяло. Невинаги човек може и трябва да е напълно искрен, но това не означава да разчита на лъжата като основно средство за постигане на целите и за установяване на контакти в различни сфери на живота.

От липсата на почтеност до нарушаването на моралните правила има не особено дълъг път, който някои хора извървяват без никакви скрупули.

Как да върнем доверието във връзката?

Какви са неблагонадеждните хора? Колко често сте се сблъсквали с такива личности в живота си без да успеете да осъзнаете, че са такива? Вероятно дори половинката ви е такъв човек, на когото не само не можете да вярвате, но и не можете да разчитате за нищо. Защо тогава продължавате да му вярвате? Защо го оправдавате? 

На тези и още много други въпроси вероятно ще успеете да си отговорите, когато осъзнаете, че в близост до вас има ненадежден човек, който ви разочарова и ви кара да се чувствате зле.

Какви са общите черти на хората, на които не може да се има доверие? 

5 начина да изградите доверие във връзката

Липса на почтеност

Един от основните признаци на ненадеждните хора, които са нечестни и неискрени в отношенията си, е липсата на почтеност. Те не спазват думата си. Дават обещания, които непрекъснато не спазват. Могат да кажат, че съжаляват или че се извиняват без изобщо да го мислят наистина. Това личи впоследствие от действията им, които нямат нищо общо с изречените от тях думи. Такива хора действат по този начин в личните си отношения, както и в професионалните и приятелските.

Хората, на които не може да се има доверие, не вярват на другите

Недоверчивите хора обикновено са такива, защото подсъзнателно знаят как биха постъпили те в дадена ситуация и очакват същото от останалите. Представете си човек, на когото никога не може да се вярва и разчита – смятате ли, че той има безусловно доверие към останалите? Не, разбира се. Той очаква същото от другите, както той би постъпил с тях. Подозрителни са, мнителни са, очакват по презумпция някой да ги лъже, защото знаят, че те самите го правят.

10 признака, че можете напълно да вярвате на партньора си

Свързани статии

Винаги знаят как да ви объркат

Ненадеждните хора, на които не може да се има доверие, винаги знаят как да ви объркат. В началото сте им имали доверие. Обаче започват да се появяват ситуации, в които ги хващате в лъжа. Започвате да сте по-подозрителни към тях. Те забелязват това моментално и започват да променят поведението си в стремеж да ви накарат да се усъмните в собствените си сетива. При някои хора това може да продължи дълго, докато наистина се осъзнаят, че са лъгани и манипулирани.

Как да си върнете доверието му?

Те нарушават правила и прекрачват граници

Хора без скрупули и морални разбирания за отношенията с останалите често стигат до крайности в действията си. Те не се свенят да обидят някого, да нарушат правилата и да прекрачат граници, които могат да наранят някого. Не се замислят как думите и действията им се отразяват на хората около тях, дори най-близките.

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
anonimen ( преди 3 години )
Ne razbiram zasto se zanimavate togava izryazvate i prodaljavate nyma smisal ot mnogo drankaniya
отговор Сигнализирай за неуместен коментар