Свободно време

6 навика на скучните хора

Не оценяват жестовете и изненадите, които се правят за тях

20.12.2020г. / 18 48ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Колко често се улавяте, че ви е скучно? Може би работата ви не е толкова вълнуваща, забравили сте как да търсите интересното в живота или пък близкият ви кръг не отговаря на емоционалните ви нужди. Казано накратко – имате контакти със скучни личности. По какво се различават те?

Не пускат телефона

Може би един от най-досадните навици на безинтересните личности е, че те постоянно са с телефон в ръка – снимат, губят време в социалните мрежи. Дори когато се срещат с приятели, си позволяват не да отделят време за социалните контакти на живо с тях, а отново са „залепени“ за мобилния си.

7 генерални правила, които всяка жена трябва да следва

Говорят само за себе си

Още един белег на скучната и досадна личност е, че иска да говорят само за нея, проблемите ѝ или хубавите неща, които са ѝ се случили. Това е възможно най-лошият вариант на събеседник. Скучните хора често нямат нищо интересно за разказване, защото техните интереси са ограничени, но клюките ги забавляват. Ако попаднете в компанията на такава личност, дайте ѝ не повече от 5 минути и след това се опитайте да балансирате разговора с други теми, които ви вълнуват.

Научно доказани причини приятелите да ви правят по-здрави и щастливи

Не оценяват жестовете и изненадите, които се правят за тях

Живеем в динамично време. Сякаш много хора станаха цинични, започнаха да забравят какво е да изненадаш някого без повод или как да приемеш изненада към теб самия. Скучните хора често се оказват и големи егоисти, на които е трудно да се угоди. Самите те никога не биха направили нещо мило, за да зарадват някого.

Не са отворени за нови неща

Скучните хора не искат да рискуват и рядко биха напуснали своята зона на комфорт. Те си се движат в обичаен коловоз, издигат стени, остават далеч от иновации, от интересните неща, които се случват всеки ден в нашия свят.

Изберете си двойка и вижте какво ви очаква в любовта

Не четат книги

Знаем, че колкото повече четем, толкова по-богат речник имаме, познания, превръщаме се в интересна и приятна компания. За скучните хора да четеш книги е досадно занимание. Винаги се оправдават, че „нямат време“. Те нямат нужда да научават нови неща, но и не осъзнават, че не са интересни като личности.

Свързани статии

Според някои западни изследвания, редовно четящите хора, „тренират“ своето чувство за съпричастност, освен че са и по-интересни като събеседници.

Заобиколени са от хора със същото интелектуално ниво

Още един белег на скучната личност е, че тя е заобиколена от себеподобни. Ако вие имате много разнообразни познания, любознателни сте, обичате театъра, киното, изкуството и т.н., то определено не можете да срещнете съмишленик в лице на скучния човек. Той също казва, че обича да ходи на театър, но рядко си купува билети, защото за него е по-ефективно да ги похарчи на заведение. Но ако вие му предложите безплатни културни мероприятия, ще откликне, за да не излезе, че нищо не разбира от тях. Важното е да се покаже в социалните мрежи, че изкуството не му е чуждо.

Коментирай