Свободно време

10 признака, че сте интелигентна личност

Не е нужен тест за интелигентност, за да разберете

26.12.2020г. / 16 46ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

6. Имате добра памет на тялото

Интелектът не се ограничава само в менталните ви способности. Той има и физически проявления. Интелигентната личност се ориентира добре в пространството. Тялото ви помни движения, които е извършвало преди, например някакъв танц или физическо упражнение, което ви позволява бързо да си ги припомните, дори да не сте ги правили дълго време. Можете да стигнете до някой ресторант, дори да сте били само веднъж там. За вас не представлява трудност да се оправите и в непознат град, дори в чужбина, защото знаете как да използвате средствата за ориентиране. За това също се изисква интелект.

Признаци, че сте по-умни, отколкото мислите

7. Можете да се справяте с предизвикателствата, които животът ви предлага

Изисква се смелост, твърдост, воля и умение да боравите с всичките си ресурси, за да се справяте с трудностите и предизвикателствата, с които животът ви „замеря“. Изглежда лесно и сякаш всеки човек може да се справи, но неслучайно едни се справят по-добре от други – защото са с по-висок интелект.

8. Вие сте миротворци

Интелигентната личност не прави скандали. Тя знае как да умиротворява и да успокоява нажежените страсти. Да поддържате баланс в отношенията с колеги, приятели, близки и познати не е лека задача и изисква умелост и висока емоционална интелигентност.

Знаците, че се срещате с емоционално интелигентна личност

9. Склонни сте да се тревожите

Тревогите са присъщи за мислещите хора. Те добре познават опасностите и умеят да бъдат предпазливи. Каква полза би имало иначе от цялото това знание, което интелигентната личност притежава, ако не го използва, за да предотврати неприятни ситуации, нали?

10. Добри сте в овладяването на емоциите си

Един от най-явните белези на висока интелигентност е способността да се владеете изцяло. Интелигентният човек рядко изпуска нервите си, още по-малко за незначителни неща. Белег на висока емоционална интелигентност са способността да разпознавате емоциите и да съумявате да подходите по най-адекватния начин спрямо тях.

6-те емоционално най-интелигентни зодии

Коментирай