Свободно време

Новолуние в Козирог на 13 януари – работата ще е водеща

За какво да внимавате

12.01.2021г. / 15 40ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Новата 2021 вече е тук, а на 13 януари ни очаква новолуние в знака на Козирог. Първото новолуние, което изгрява след хаоса от затъмнения в края на 2020 година.

Талисмани за късмет за зодия Козирог

Това събитие ще събуди у нас въпроси свързани с пари, работа, практически дългосрочни цели. Козирогът е кардинален земен знак, което означава, че той доминира, когато става въпрос за определяне на намерения, свързани с материална печалба и успехи в работата. Но тук се намесват някои планети, като Плутон, Марс, Сатурн. Това означава, че може да има забавяния, което пък ни напомня да бъдем търпеливи към осъществяването на нашите цели.

Годишен хороскоп за 2021

От друга страна, намесата на Венера може да доведе до изненади в любовта. Новолунието в Козирог е изключително благоприятно за балансиране на някои неща.

Три зодии ще усетят най-силно това новолуние.

Зодия Дева – Енергията на Козирога ви кани да се подготвите за забавления. Периодът е подходящ да вложите енергия към страстите си, независимо дали това е започваща романтична връзка, интересен проект или пък ново хоби. Планирайте и се радвайте на живота!

Зодия Стрелец – Може да постигнете успехи с парите, инвестиции, но бъдете дисциплинирани и премисляйте всичко добре. Доброто бюджетиране и блестящият начин на мислене, може да ви донесат поводи за радост.

Зодия Риби – Ще можете да създадете нови връзки, да подновите стари, да си проправяте нови пътища към вашите цели и успехи. Мотивирани сте, бъдете търпеливи и с чисти намерения към другите.

Какво да правим и какво да избягваме по време на новолунието в Козирог?

Фокусирайте се върху дългосрочните си намерения за тази година. Новолунията са свежата енергия, която ни е необходима, за да се съсредоточим върху постигането на дългосрочните резултати. Използвайте енергията на Козирога, за да помислите какво искате да постигнете през следващите шест месеца, да изградите стъпка по стъпка своя план и как да постигнете желаното.

Бъдете прагматични по отношение на плановете си. Не си поставяйте новогодишни нереалистични намерения. Козирогът ни напомня да кроим планове за нещата, които можем да изпълним. Затова е важно да сме практични, да не си фантазираме излишно, бездействайки, а да засилим дисциплината, за да стигнем до финала доволни.

Слънцето и Луната се подреждат в Козирог за това събитие, което поставя акцент върху нашата кариера и финансовото ни състояние. Можем да ползваме енергията на това новолуние за планиране на работния процес, бюджетиране, инвестиции.

От друга страна не бива да очакваме незабавни резултати, тъй като енергията на Козирога не е свързана с използване на преки пътища към успехи и печалби. Трябва ни бавен и стабилен подход, а не да прибързваме с нещата. Така само ще се разочароваме.

Свързани статии

Това новолуние се характеризира и с въздействието на Плутон, който ще разкрие нашите конкурентни страни. Няма нищо лошо в това да сме решителни, но не бива да сме крайни в желанието си да постигнем успехи. Животът не е състезание, затова е важно да забавим темпото и да овладеем завистта.

Както споменахме вече, водещи ще бъдат темите свързани с пари, успех и работа, което може да измести любовта и романтиката. Не бива да забравяме за тези емоции, възможни са непредсказуеми обрати в нашия романтичен живот.

Снимка: iStock

Коментирай