Свободно време

7 форми на кристали и тяхното значение

Вижте как може да ги използвате

13.01.2021г. / 10 20ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Знаем, че има различни камъни и кристали, които не само добавят красота в живота ни, но обичаме да ги избираме, когато търсим нова любов, имаме повече стрес в ежедневието, искаме да привлечем късмета и т. н. Оказва се, че не само вида на камъка, но и неговата форма могат да засилят положителните му вибрации. Вижте каква сила имат едни от най-често срещаните форми.

Във формата на куб

Камъните във формата на куб помагат да останем заземени. Могат да бъдат част от вашата медитация, да ги държите в ръката си за няколко минути, за събуждане на положителната енергия. Също така се смята, че поставянето им в ъглите на стаята, насърчава усещането за защитено пространство.

Камъни за късмет според личното число

Клъстери

Красиво обединени в естествената им форма, тази форма е подходяща за внасяне на единство в едно пространство. Може да се декорира на масата в дневната или в други помещения в дома, върху красив шкаф. Клъстерната форма е подходяща и за офиси, конферентни зали, в които се събират повече хора за работа, срещи, тъй като помага да се води добър диалог.

Пирамида

Доста често срещана форма за камъни и кристали, която най-често се избира, когато имаме конкретни желания. В основата си пирамидата е тежка, стабилна и се смята, че върхът ѝ изпраща вашите намерения към вселената. Без значение дали става въпрос за пари, любов, кристалите във форма на пирамида ще ви отведат на следващо ниво.

5 камъка за повече успех и пари


В неравна форма в различни размери

Сякаш току-що сте ги намерили. Това е най-лесната форма за намиране на камъни и кристали. Красиви и практични, защото може да ги декорирате както ви харесва в дома, да ги носите в чантата си, като аксесоар. В зависимост от това какъв камък изберете, какво ви е нужно на този етап, те също имат мощна сила, нищо че са толкова малки.

С два върха

Тази форма на камъни и кристали ни помага да останем фокусирани. Тези два върха също са насочваща енергия за сбъдване на желания. Не забравяйте, че само тези с добри намерения ще се върнат към вас като нещо хубаво.

Свързани статии

Сърце

Можем да ги носим като висулка, обици, в чантата си или да ги декорираме у дома. Тази форма има силна любовна енергия, носеща мир, изцеление, облекчаване на стари емоционални рани.

Сфера

Кристалната сфера ви напомня, че сте част от по-голямото цяло, свързано с всички енергии в обкръжението ви. Тези красиви топки, които може да намерите изработени от различни камъни и кристали също са подходящи за медитация. Дори само да я подържите в ръцете си за няколко минути, да си поиграете с нея, тя ще снеме от напрежението ви.

Снимки: istock

Коментирай