Свободно време

5 начина да станете по-организирани още сега

Няколко полезни промени в живота ви, които ще ви помогнат

14.01.2021г. / 13 18ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Ако не сте от онези хора, които имат вроден усет за организираност и винаги са готови с всичко навреме и то по най-оптималния начин, не се отчайвайте. Организираността се култивира, стига да знаете как да подходите към ежедневните си задачи и навици така, че да успеете да структурирате деня си по най-добрия начин. Скоро след установяването на някои полезни практики ще се убедите колко по-организирани и стегнати ще бъдете през всеки свой ден.

Какво да научим от хората, които никога не закъсняват?

Как да успеете да развиете организираността си и да направите справянето с ангажиментите си по-лесно?

Записвайте си

Ако се опитвате да запомните всичко, което трябва да свършите в точно определените срокове, не се учудвайте, ако се проваляте. Няма нищо лошо в това да си записвате всички ангажименти. Така ще сте по-организирани и структурирани в работата си и в личния си живот.

Правете си списък със задачи

Можете да приложите този списък в работата си и в ежедневието си. Направете списък с нещата, които трябва да свършите, с рождените дни на близки и важни хора, впишете часовете си при доктори или за фризьор. Списъците със задачи са полезен начин да разпределите времето си, така че да бъдете пълноценни във всяко отношение.

6 зодии, които са добри в правенето на планове

Започнете ежедневна рутина

Ежедневната рутина помага да организирате по-добре цялото си време така, че да има достатъчно и за работата и ангажиментите, и за свободното време с любимите хора. Направете си график, в който да имате ясна структура за това как ще протича денят ви. Включете задължително време за себе си, време за спорт. Правете упражнения и закусвайте. Това ще помогне да направите ежедневието си по-организирано и стегнато, когато имате ясен план за нещата, които трябва да направите през деня.

Как да покажете, че сте умни, без да го казвате

Свързани статии

Спрете да отлагате

Ако отлагането ви е навик, то ще ви пречи да сте организирани. Трудно е човек да промени навиците си и мисленето си, но това е от голямо значение, ако наистина искате промяна в себе си през тази година. Колкото по-дълго чакате и отлагате без значение за какво се отнася, толкова по-хаотичен ще е животът ви. Затова започнете да правите всички онези неща, които сте отлагали. Това ще ви освободи от стреса и ще ви покаже нови хоризонти, за които не сте подозирали. А и ще откриете нови черти от себе си, за които не сте предполагали, че притежавате.

Хитри начини да бъдем по-работоспособни

Подредете безпорядъка вкъщи

Разхвърляният дом и безпорядъкът на бюрото ви са неща, които косвено пречат на организираността. Ако сте разхвърляни във всички аспекти на това понятие вероятно това е отражение на вътрешния ви мир. За да си помогнете в това да сте по-организирани, започнете с пространството около себе си. Старайте се да е подредено навсякъде около вас. Това ще ви стимулира психически и емоционално.

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
РАДИО ЕЛТО ( преди 3 години )