Свободно време

Физическите признаци, че някой ви лъже

Как да познаете лъжата

25.01.2021г. / 14 10ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Думите, с които си говорим и общуваме, невинаги разкриват пълния спектър от нашите мисли, цели и намерения. Езикът на тялото, поведението, жестовете, погледът могат да разкрият много повече за това дали човекът срещу вас е искрен или не.

Езикът на тялото казва кога любимият ви лъже

Как да разкриете лъжата? Как да усетите всеки път, когато някой ви лъже? Ето няколко издайнически признака.

Тонът на гласа

Когато човек лъже, обикновено повишава леко тона на гласа си. Височината на гласа издава дали думите, които чувате са истина или не. Ако разговорът ви прозвучи репетирано или усетите нещо нередно, доверете се на интуицията си, защото вероятно ви лъжат.

Сковано тяло

Тялото на лъжеца обикновено е сковано, леко дървено. Възможно е да кръстоса ръце или крака в опит да прикрие поведението си. Това е инстинктивна реакция в стремежа на лъжеца да се предпази.

Невинни малки лъжи, които рушат връзката ви

Докосване на устните

Човек, който знае, че лъже, често се опитва да прикрие устата си. Едно неволно докосване на устните, докато говори, може да ви подскаже, че е неискрен. Сякаш се опитва да прикрие думите си, знаейки, че не са верни.

Докосване на носа

Докосването на носа може да е неволен навик, но може и да подсказва, че човекът срещу вас лъже. Понякога се нарича „ефектът на Пинокио“, който се страхува от това носът му да порасне и да го издаде. Някои хора почервеняват, докато лъжат и затова се опитват да проверят дали носът им случайно не се е затоплил и почервенял, което да ги издава.

3 лъжи, които пречат на жените да открият истинската любов

Стягане на устните

Устата отново е една от най-издайническите зони на тялото на лъжещия. Ако той присвива устни, докато говори, правейки се, че обмисля изреченото, вероятно е то да е лъжа. Изглежда сякаш търси думите, с които да бъде по-убедителен. Това може да е признак на неискреност.

5 лъжи, които е OK да изричате във връзката

Свързани статии

Очите

Неспокойният поглед е един от най-отявлените знаци на лъжата. Шарещ поглед наляво и надясно. Очи, които търсят нещо, което не намират, могат да са очи на лъжещ човек. Това личи най-много, когато лъжещият започне да се впуска в подробности от разказа си, които измисля на момента. Разказва сценарий, в който изгражда истината такава, каквато иска да бъде, а не каквато е.

Най-големите лъжи, които казваме на гаджетата си

Разширяване на зениците

Зениците са пряко свързани с нервната система на човек. Разширяването им може да означава, че той лъже, докато ви гледа. Може обаче да значи, че човекът срещу вас е привлечен от вас и комуникацията с вас го кара да се чувства напрегнат.

Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
anonimen ( преди 3 години )
mai sa avtorite tuk mishe neka isklucim merkurii i vsicko ste bade naret
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Притчи, мъдрости, цитати