На 13 март настъпва поредното новолуние, този път в знака на зодия Риби. То носи мека енергия, която ни вдъхновява да мечтаем, да създаваме и да си се представяме в по-добра реалност. Много е важно как ще използваме тази енергия на Луната относно нашите мисли, думи и действия.

Хубаво е да отделим малко време, в което да останем сами със себе си, да помечтаем за хубави неща. Но по време на новолунието в Риби, Венера и Нептун също ще бъдат в тясно съответствие една с друга. Тази комбинация от енергия може да активира сърдечната ни чакра и да ни вдъхнови да се задълбочим в една по-сериозна и по-голяма любов.

С какво жените Риби са толкова специални?

Венера и Нептун могат да привлекат любовта, изцелението на сърцето и пробуждането му. Ако на този етап има объркване в любовния живот, не бързайте с крайните решения, чуйте и сърцето си, интуицията си.

Нептун е планетата на интуицията и слушането на вътрешния ни глас. Понякога той може да замъгли някои обстоятелства или да направи неясно това как гледаме на нещата край себе си.

Ако сте търсили яснота, особено по отношение на любовна връзка, може също да откриете, че това новолуние в Риби носи ново вдъхновение, което ще ви насочи.

20 отличителни черти на зодия Риби

От друга страна Венера ще продължава да ни подкрепя във връзките, били те романтични, с близки, както и ще подкрепя финансите. В случай, че изпитвате напрежение в някоя от тези области, това новолуние може да ви вдъхнови да направите нови стъпки или да погледнете на някои ситуации по нов начин.

Нептун е и планетата на безусловната любов и с това космическо събитие ще ни напомни, че не бива да толерираме лошо поведение или взаимоотношения, които не са в съответствие с нашата душа. Понякога неговата енергия може да ни накара да гледаме като през розови очила. Ето защо е важно да бъдем търпеливи и да не залитаме, ако нещо ни се вижда твърде хубаво или ако сме нерешителни за нещо, да изчакаме за повече яснота. Мъглата ще се вдигне.

20 признака, че сте истински Риби

Енергията на новолунието в Риби е подходяща да правим творчески планове, за ориентиране в нови сфери на живота.

В сезона на Рибите като цяло е възможно да се чувстваме по-неспокойни, изгубени, объркани, несигурни в каква посока да поемем, какво да правим. Това може би е най-трудният от всички сезони, защото Рибите символизират всичко, което игнорираме, отричаме или потискаме.

Затова е важно да се отдадем на спорт, йога, медитация, здравословно хранене и да се погрижим добре за духа и тялото си.

Снимка: istock