Свободно време

Как да се справите с хора, които се месят в живота ви

Токсично поведение, от което нямате нужда

19.03.2021г. / 17 39ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Хората имат различен усет за това колко и до каква степен да се месят в живота на другите. Някои са толкова агресивни в стремежа си постоянно да дават съвети и да напътстват близките си, че това има тъкмо обратния ефект. Гледната точка и мирогледът на всеки човек са различни, различни са и опитът и ценностната система, мисленето, разбиранията. Ето защо месенето в живота на другите е едно от най-лошите неща, които можете да направите.

Четирите най-ужасни типа колеги в офиса

Ако има хора, които се месят и във вашия живот, ето как да спрете това.

Опитайте се да разберете целите им

Понякога хората се месят в живота на другите с користни цели, но в някои случаи го правят от искрена загриженост, но просто прекаляват. Преди да поставяте всички под общ знаменател, опитайте се да разберете целите, които имат. Това ще определи и подхода ви по-нататък.

Очертайте ясни граници

Когато някой се опитва да се меси в живота ви, използвайте по-категорични твърдения и изказвания, с които да парирате опитите му да се намесва твърде надълбоко в съществуването ви. Не споделяйте подробна информация за живота си. Не бъдете твърде открити с хора, които не са ви близки, докато не се убедите в намеренията им.

5 общи черти, които токсичните хора имат

Не го приемайте лично

Можете да контролирате това, което вие правите, но не можете да контролирате другите. Затова, ако някой се опитва да го прави с вас, просто не му обръщайте внимание. Отдръпнете се и не го приемайте лично. Не се опитвайте да воювате, а го игнорирайте.

Игнорирайте хората, които се опитват да контролират живота ви

Има неща, с които не можете да се справите. Не се блъскайте в стена, защото няма смисъл. Продължете напред с нещата, които смятате, че са правилни за вас. Приемайте съвети само от близки хора, но не се доверявайте напълно, защото само вие сте наясно с мирогледа си. Другите хора имат своя опит и мислене, затова и гледната им точка се различава от вашата. Доверявайте се на инстинктите си.

10 типа хора, с които никога не трябва да имате връзка

Не споделяйте лични неща с тях

Колкото по-малко неща знаят за вас хората, които се опитват да ви напътстват и да се месят в живота ви, толкова по-добре за вас. Така ще се предпазите от навлизане в личното ви пространство, което може да ви разколебае и да ви накара да взимате погрешни за вас решения.

10 неща, които обичащите живота си хора правят различно

Ограничете времето с тях

Ако не можете да се справите с твърде нахално намесващите се в живота ви хора, просто се отдръпнете и ограничете времето, прекарано с тях.

Коментирай