На 11 май настъпва новолуние в знака на Телец. Време е за промяна и трансформация. Вселената ни дава възможност да направим скок напред. Новолунията винаги поставят ново начало. Но докато някои новолуния са силно активни и се впускаме в тяхната нова и свежа енергия, има новолуния, които изискват от нас да се оттеглим и да размислим къде се намираме. Новолунието в знака на Телец определено ни призовава да отстъпим.

20 отличителни черти на Телеца

Всяка нова енергия, която това космическо събитие ни носи е сила, която трябва да използваме за възстановяване и презареждане. Това е време да обърнем внимание на себе си, време за отстъпление и размисъл и позволяване на енергиите да текат там, където могат, вместо да се опитваме да ги насочваме или контролираме.

Защо жените Телци са толкова специални?

Телецът е земен знак, енергиите на това новолуние също служат за заземяване. Ще се почувстваме здраво стъпили на краката си, ще имаме възможността да разкрием своя потенциал. Желанието ни да отстояваме себе си, да говорим с гласа на нашето истинско Аз, ще се повиши. Време е да излезем от тъмнината. За да постигнем трансформация, понякога се налага да преминем през тъмнина. Новолунието ще ни помогне да излизаме постепенно от нея.

Не бива да се страхуваме от тъмнината, а да я използваме за възстановяване, зареждане и получаване на по-дълбоки прозрения за пътя, който искаме да следваме. Тя ни позволява да мечтаем, да създаваме, да си представяме, да търсим мъдрост, да следваме своя вътрешен компас.

3 зодии ще се радват на успехи през май

Всички зодиакални знаци ще усетят това космическо събитие, но в положителен аспект. Разбира се, Телците ще бъдат в стихията си. Телецът е вторият знак в зодиака и представлява материалния свят. Той се управлява от Венера. Това новолуние ще ни напомни за нашата индивидуална красота, за естетиката, лукса. В зависимост от това къде се намираме, за някои това ще бъде силно духовно събитие, а за други ще бъде фокусиране повече върху връзката с материалното, парите.

Меркурий в Близнаци – ще общуваме повече

Имаме възможността да забавим нещата и да се опитаме да си поемем дъх. Да бъдем сигурни, преди да предприемем действия. Телецът управлява нашите ценности. Той е владетел на парите, така че може да има финансово развитие и можем да се съсредоточим върху вземането на важни финансови решения за подобряване на нашия финансов статус.

Стабилността и сигурността също се управляват от този зодиакален знак и ще можем да работим в посока повишаване на тези две важни условия в живота ни.

Снимка: iStock