В живота срещаме най-различни хора. Най-общо ги разделяме в две групи – такива, които не харесваме и такива, които ни впечатляват с определени качества. Кои черти на характера ни правят по-харесвани?

Говорите добре за другите

Жлъчните шеги, лицемерието, винаги биват разкрити. Когато гледаме филми, винаги има по някой герой, който е отрицателен, жлъчен. За жалост в реалния живот също има такива герои, които се нравят само на хора като тях. Ако искаме да ни харесват е важно да бъдем добри с другите или поне неутрални към тези, които знаем, че не са добронамерени към нас. Разбира се, винаги има начин да споделим с точните думи, че не одобряваме нечия личност така, че да не прозвучи сякаш ние сме лошите.

Изберете си звезда и вижте дали ваше желание ще се сбъдне

Увереност

Уверената личност винаги бива разпозната. Нейната осанка, жестове, начин на общуване, показват, че този човек знае своята стойност. Уверените хора не се чувстват неудобно, когато им отправят комплименти, а знаят как да ги приемат.

Създаване на комфортна среда

Едно от качествата на личността, което едва ли има някой, който да не намира за положително е способността да създаваш комфорт и настроение. От интериора на дома, избор на заведение за романтична вечер, избор на дестинация за почивка, организиране на празници, изненади за любими хора и т. н. Истината е, че дори да не пътуваме или празнуваме нещо, ние имаме нужда да сме в компанията на хора с положителна вибрация, които ни карат да се чувстваме спокойни, сигурни и обичани.

Експерти по сънищата разкриват тълкуванията на най-често сънуваните

Търсене на положителното

Всеки има своите трудности, лоши дни. Тогава ни се иска да споделим как се чувстваме и това е съвсем нормално. Сещате ли се за онзи типаж хора, които са отрицателни към живота? Всичко им е криво, нищо не ги кара да се усмихнат, вечно се оплакват. Тях никой не ги иска в обкръжението си. От друга страна, хората приемат много по-добре онези, които въпреки трудностите си, успяват да забележат положителното в живота.

Още по темата

Способността да обединявате хората

Дали лидерството е вродено или добре изграждано качество на личността? Може би по малко и от двете. Но лидерът не е този, който командва, той не е надменен, а е този, на когото другите гледат като на спътник и партньор. Това е човек, който вярва в своите убеждения, но е отворен и към чуждите. Лидерът е обединител.

Как да се предпазите от манипулатора

Развиване на талантите

Хората или поне повечето, определено харесват личности, които постоянно развиват своите способности и усвояват нови умения, с които имат общи хобита. Така общуването е много по-приятно, генерира нови идеи, мотивира, а и имаме общи теми за разговори.

По материали от adme.ru