Свободно време

10 токсични емоции, които пречат на щастието

Токсична зависимост

09.07.2021г. / 09 47ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Вероятно няма човек, който да не иска да бъде щастлив. Винаги има емоции, които ни карат да се чувстваме точно обратното. Важно е обаче да се научим да ги трансформираме в положителни. Само така можем да постигнем баланс и щастие. Ако не се опитаме да повлияем на отрицателните емоции, те бързо се превръщат в токсични. Вижте кои да не допускате в живота си.

Токсична тревожност – тя обикновено се създава от чувството за несигурност и заплаха. Някои други симптоми са страх, липса на концентрация и увереност, безсъние.

Постоянна мъка – определено създава един непрекъснат дискомфорт, тъга, самосъжаление. Винаги ни пречи да взимаме адекватни решения.

Кои са 6-те най-екстровертни зодии?

Хронично недоволство – токсична емоция, която постоянно ни кара да търсим стандарти за съвършенство, които са невъзможни. В крайна сметка пречим на себе си да бъдем щастливи, понеже винаги сме недоволни.

Токсична зависимост – това ни прави лесна мишена за манипулаторите, започваме да се чувстваме несигурни в себе си, да се съмняваме в качествата си, липсва ни мотивация за хубавите неща.

Мотивиращи мисли за повече щастие

Токсична вина – това е онзи вид вина, която изпитваме, когато искаме време за себе си, когато сме отказали семейно събиране, когато някой се опитва да ни вмени, че сме виновни, а всъщност не е така. Токсичната вина отново ни прави подвластни на манипулатора и на нещастието.

Токсичен гняв – когато постоянно се гневим за малки неща или ни е трудно да управляваме емоциите си в критични ситуации, тогава гневът се превръща в сериозна пречка за нас.

Камъни за всяка зодия, борещи негативната енергия

Токсично отричане – на проблемите, на това кои сме всъщност, как изглеждаме. Тази отрицателна емоция ни пречи да бъдем смели, да обичаме и приемаме себе си, да се грижим за себе си.

Свързани статии

Токсична завист – тя не ни прави щастливи, но и хората край нас. Приятели, познати, колеги, близки, винаги усещат, когато не се радваме за успехите им, но ги „подкрепяме“ в трудни мигове.

Тежка депресия – една от най-опасните емоции, които може да изпита човек и когато е налице, той трябва възможно най-скоро да потърси професионална помощ, да сподели с близки.

Токсичен плач – казват, че сълзите ни помагат да намалим напрежението. Но е възможно плачът да се превърне в токсична емоция и наш отговор винаги, когато попаднем в трудна ситуация. Сълзите невинаги ни помагат да вземем адекватно решение.

По материали от brightside.me

Коментирай
2 rate up comment 1 rate down comment
.... ( преди 2 години )
imala sum momenti v koito narcisi kolegi sa bili s izlu4vane za prekalena agresia , smazva6to samo4uvstvie , edinstvenoto koeto pravia e pulna distancia ot vuprosnia 4ovek.govoria bez tulkuvania. dobre 4e mujut , kogoto obojavam - golemia mi prekrasen bliznak ne e takuv . az i zatova sum tolkova plutno do nego po vseki edin na4in.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2 rate up comment 0 rate down comment
Реалност! ( преди 2 години )
Всичко това важи, ако си във ръзка с човек-Нарцисист! Той манипулира, лъже и те кара да се чувстваш по всички описани по-горе начини! Пишете не само за последствията, пишете и за причините, за да помагате на хората!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
anonimen ( преди 2 години )