Свободно време

5 моментални признака на пасивно-агресивната личност

Как да разпознаете пасивно-агресивното поведение

31.08.2021г. / 12 48ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

3. Мрачно поведение 

Изключително неприятно е да сте край личност, която постоянно мрънка за нещо, непрекъснато е недоволна от живота и излъчва силно негативна енергия. Дори някой невинен коментар на пръв поглед може да е целенасочено адресиран, за да ви уязви. Отрицателната енергия на пасивно-агресивните личности е в състояние да накара и най-позитивните хора да изпаднат в мрачно настроение без дори да осъзнават защо. 

6 вида поведение, които разрушават връзката

4. Инат 

Упоритостта невинаги е негативна черта. Но когато става въпрос за безпочвен инат, при който човек иска всичко да се случва само по неговия начин, това граничи с пасивната агресия. Инатливото поведение може да е с цел да накаже някого, да го пречупи, да го накара да се съгласи на всяка цена или пък да действа по начин, който пасивно-агресивната личност иска. 

5. Не изпълнява поставените задачи 

Когато дете не иска да изпълнява задачите, които сте му поставили, това е лесно забележимо поведение, което в повечето случаи е продиктувано от детски инат и желание за игри вместо за работа. Когато обаче възрастен прави различни номера, само и само да избегне изпълнението на задачи, които сте му поставили или които сте го помолили да изпълни, това говори за липса на отговорност и отявлено нежелание за включване в дейности, които не интересуват въпросната личност.

Връзката ви е обречена, ако партньорът ви прави тези неща

Често пасивно-агресивните хора оставят цялата отговорност на другите. Не желаят да поемат инициатива за неща, които не ги интересуват и от които нямат полза. Не се вълнуват и от нещата, които вълнуват другите, а само от личните си интереси. 

Коментирай
1 rate up comment 2 rate down comment
... ( преди 2 години )
maika mi e takava kato povedenie i mislene i deistvie.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар