Свободно време

5 ситуации, в които няма нужда да се извиняваме

Когато искате да зададете въпрос

24.09.2021г. / 07 29ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Колко често използвате думата „съжалявам“? А колко често се извинявате без да има необходимост от това? Въпреки че ненужното извинение се е превърнало в наш обичаен начин на общуване, учени смятат, че това всъщност намалява значително нашата увереност. Вижте в кои ситуации не е необходимо да се извинявате.

Когато казвате истината

Без значение дали се отнася до цвета на червилото на вашата приятелка или нещо по-сериозно. Според психолози, ползите от честността винаги преобладават над опитите да не нараните нечии чувства. Когато формулирате вашите мисли, които искате да споделите, не започвайте със „съжалявам“. Може да замените тази фраза със „според мен“, „мисля, че“. Ако ситуацията се отнася до това да дадете съвета си, това ще направи мнението ви много по-стойностно.

Защо понякога е добре да се сравняваме с другите

Когато искате да зададете въпрос

Напълно нормално е в някои ситуации да се чувстваме неудобно, когато ни се налага да зададем въпрос. Но според специалисти, ако искаме наистина да успеем, не бива да се извиняваме за това, че питаме, особено когато нещо не ни е ясно. Това не ни прави глупави.

Съвети за успех от Конфуций

Когато не реагирате веднага на нещо

В работата или личния ни живот, винаги има някой, който смята, че той е по-важен от нас, че неговите мейли, желания, нужди и т. н. не търпят отлагане. Този тип хора дори не се замислят, че вие може да сте заети с друго. Ето защо не бива да попадате в капана на манипулацията и ако е нещо, което наистина не е твърде спешно, просто отговорете, че ще съдействате при първа възможност.

15 неща, които не сте длъжни да правите

Както Brené Brown – американска преподавателка и автор на книги, споменава, да обичаш себе си повече, отколкото обичаш другите, е първата и най-важна стъпка към търсене на щастие и удовлетворение.

Свързани статии

Когато сте емоционални

Емоциите не бива да се задържат, а трябва да се споделят, изразяват. И не бива да се извиняваме за тях, за това, че искаме да споделим. Така отсрещната страна, ако например се окаже партньорът ще ни разбере по-лесно, отколкото ако излъжем, че всичко е наред. Разбира се, не бива да се изпада в крайности и то на неподходящи места.

Когато искате да бъдете сами

Това са моментите, в които сме напрегнати, когато искаме да съберем мислите си или да релаксираме на приятно място, с книга в ръка, далече от шума. Според някои западни проучвания, когато си осигуряваме време само за себе си, ние повишаваме значително своята креативност.

Снимка: iStock

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
anonimen ( преди 2 години )
sutnici vinagi ste izmislim kakvo da pishe i nie go mojem wai
отговор Сигнализирай за неуместен коментар