Свободно време

Български роман с трейлър като за касов холивудски филм

За първи път у нас роман от български автор се презентира с видеоклип от такъв ранг

09.11.2021г. / 08 01ч.
Михаела Лазарова
Корица: "Книгомания"

Корица: "Книгомания"

Писателят Иван Комита представи зрелищен трейлър към романа си „Хранилка“. Книгата излезе от печат в края на януари тази година и е сред най-продаваните дебютни заглавия през последните месеци. Видеото към книгата е впечатляващо и напомня на трейлър като за касов холивудски филм. Българска книга досега не е презентирана по такъв начин – трейлърът се отличава със сложност на изпълнение, богатство на сцените, разнообразие на локациите и отлична актьорска игра на участниците.

Подготовката и заснемането на клипа отнема няколко месеца на целия екип. Сценарист и режисьор е самият Иван Комита, а оператор и монтажист – Георги Кръстев.

Трейлърът е с продължителност 2 минути и 26 секунди и в него участват общо 17 души, като сцените са заснети на общо 6 локации. Линк към трейлъра: https://www.youtube.com/watch?v=3GM0DwjZQ2w

Иван Комита. Снимка: Владо Василев

Дебютният роман на Иван Комита „Хранилка“ разказва историята на милионерски син и преживяванията му в света на богатите и известните, отношенията му с италианската мафия и личния му катарзис. Към днешна дата издателство „Книгомания“ вече е в процес на изготвяне на нов тираж, който ще бъде пуснат скоро в търговската мрежа.

Във видеото са включени и отзиви за романа на авторитетните личности, станали част от книгата от самото ѝ начало – Георги Тошев, Галина Чолакова, Ина Вълчанова, д-р Пламен Попов. Специално за трейлъра актрисата Деси Бакърджиева и поппевицата Маги Джанаварова също споделиха мненията си:

„Завладяваща история. Разказ за възхода и падението, за илюзиите и измамното щастие, за привидно идеалния живот на богатите. Досега не бях срещала толкова точно описание на тези среди. „Хранилка“ ме държа до последно в напрежение.“ – Деси Бакърджиева, актриса

„Хранилка“ е като песен на Сирените, възпяваща живота на богатите – омайна, ритмична, мелодична, но би могла да те доведе и до ръба, ако не разчетеш правилно посланията ѝ.“ – Маги Джанаварова, певица

Към всички мнения за романа „Хранилка“ в клипа е включен и отзивът на една от най-превежданите български писателки Здравка Евтимова, който тя неотдавна даде за автора и романа в интервю за БНР.

„Иван Комита е своеобразен талант, той е от тези майстори на словото, които превръщат думите си в неврони, а книгите си – в едно необятно поле за размисъл. Той успява по неочакван начин да създава връзки между понятия, които, на пръв поглед, не са свързани. „Хранилка“ заслужава внимание и би спечелил читателите от първата си страница и би ги държал в напрежение докрай. Затова препоръчвам всеки млад човек, всеки човек на средна възраст и всеки в зряла възраст да се обърне с чисто сърце към този роман и да го впише в своя духовен свят.“ – Здравка Евтимова

Този роман разказва необикновената история за пет години от живота на един милионерски наследник – достоверна картина за средите на богатите и известните, света на модата и престъпността.

Богатството му е причина да стане жертва на похитители, а след това и жертва на любовта, когато научава шокиращата тайна за жената, която обича.

Така подклажданият от по-рано бунт срещу доминантната фигура на бащата и семейния бизнес ескалира и героят, окуражен от появата на еднаквите числа, поема по нов път в живота си в търсене на независимост и щастие.

За свои спътници той избира италианската мафия и славата, като ги превръща в инструменти за постигане на целите си.

По този път показността и сексът се превръщат в негови приоритети, а дрогата и алкохолът – в негови отдушници и лекове за незарасналите му рани.

Път, който го отвежда до предречения и неизбежен крах.
Дали ще оцелее зависи само от това ще последва ли полъха от Изтока, или ще скочи срещу него.
* * *

„ХРАНИЛКА“
Иван Комита
Формат: 84/108/32 (13*20 см)
Обем: 432 с.
ISBN: 9786191952793
Цена: 17,90 лв.
*Дебютен роман

Коментирай
Здраве и красота