Свободно време

Лоши навици, с които да не продължавате в 2022

Ако искате да сте щастливи

07.12.2021г. / 09 51ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Нова година, ново начало, куп очаквания... Звучи ли ви познато? Иска ни се следващите 12 месеца да бъдат по-хубави от предишните, а ако очакванията ни не се оправдаят, губим надежда. Отчайваме се, без да се замисляме, че в някаква степен ние сами допринасяме за събитията в живота си, чрез навиците, които имаме. Те създават рутина, усещания, настроения, демотивация или мотивация.

Всеки има своите добри и лоши навици. Определено през 2022 ще имаме нужда от повече от добрите, затова трябва да знаем с какво да се разделим в старата година.

Вижте няколко навика, които не ви трябват, ако искате да сте щастливи.

Толериране на „приятели“ и роднини, които отнемат от енергията ви.

Кажете край на недоспиването. Не забравяйте, че хроничното лишаване от сън може да причини сериозни здравословни проблеми.

Спрете да мислите негативно, че това което ви очаква задължително ще се обърка.

Оплакването. Всеки мрънка за нещо, но помислете само колко често се оплаквате от живота? Това няма да ви настрои положително, нито пък ще привлече хубави събития в живота ви.

10 навика на продуктивните хора

Прекаленото мислене за всичко, дори за незначителни неща. Премисляте отново и отново, натоварвате се с отрицателни емоции. Лош навик, от който нямате нужда през 2022 година.

Безсмислените покупки, които ви струват една немалка сума от месечния бюджет.

Талисмани за късмет за 2022 за всяка зодия

Нарушаване на обещанията, особено тези към себе си. Колкото и малки да са, те са ангажимент, който ако не изпълните към другите, губите доверието им. Ако не изпълните към вас самите, винаги ще сте демотивирани и неудовлетворени. Освен това неспазените обещания винаги създават едно усещане за напрежение.

Не се грижите достатъчно за себе си – за физически и емоционален комфорт.

Позволявате на другите постоянно да престъпват личните ви граници.

Как да не приемате нещата твърде лично

Нездравословното хранене. На 1 януари всяка година си обещавате да спортувате повече, да се храните по-здравословно. Спазихте ли това обещание през 2021? Ако не сте, помислете дали тази промяна ще ви е от полза.

Бездействието, във всяко едно отношение. Чакането някой да дойде и да ви направи щастливи, да ви оправи живота. Решението е само във вашите ръце и решителността ви.

Сравняването на себе си с другите. В малки количества това би имало полза и тук може да прочетете повече по темата. Но когато е в излишък може само да ви накара да се чувствате зле.

Бъркотията в дома. Това задържа негативната енергия и спира потока на положителната. През 2022 се отървете от всичко в дома ви, което не ви е необходимо, особено от изпочупени и развалени вещи, стари дрехи.

Свързани статии

Харчите това, което може да заделите. Малките подаръци са хубаво нещо, но не прекалявайте с тях.

Поставяте другите пред себе си, а би трябвало да е обратното.

Таене на гняв, лоши спомени към някого или към себе си. Прошката е велик акт, от който може да ви олекне. Дори и да не желаете лично да заявите на някого, че му прощавате, кажете го на себе си. Спрете и да се обвинявате за минали грешки. Продължете напред, опитвайки се да живеете по-добре и да не допускате онези неща от миналото, които ви карат да се държите зле с вашето Аз.

Снимка: iStock

Коментирай