В човешката природа е, когато срещнем някого за първи път, да го оценим. Имаме едва няколко минути, за да създадем добро първо впечатление. Какво мислите, че забелязват първо хората във вас? Визията ви, зъбите ви, това как ухаете? Да, всичко това не остава незабелязано, но има още няколко фактора, които могат да ви представят като приятна личност или пък не. Вижте кои са.

Усмивката

В първите секунди, когато срещаме нов човек, доста често изграждаме и своите първи впечатления въз основа на това дали той се усмихва или не. Усмивката е универсален знак за дружелюбие, а „носенето“ на такава веднага ви прави по-достъпни и приветливи. Топла и подканваща усмивка е бърз и лесен начин да уведомите хората, че сте приятелски настроени. Усмивката изгражда доверие, дори ни прави по-заинтересувани по дадени въпроси. С усмивка на лице е по-лесно да получим отговор на важен за нас въпрос.

Сънища, които вещаят щастие и успехи

Ръкостискането

Следващия път, когато се ръкувате с някого, обърнете внимание как го прави човекът. Така например, ако човек се ръкува слабо, с половин ръка, то най-вероятно му липсва увереност. От друга страна едно хубаво ръкостискане прави много по-добро впечатление. Също така е важно да не стискате твърде силно. Ръкостискането е добре да не бъде повече от 3-4 секунди. Обърнете внимание и на това дали ръката ви е твърде студена, да не е потна, ако е, преди това я избършете.

5 таро карти разкриват какво ви очаква

Езикът на тялото

Що се отнася до първите впечатления, дали ще бъдем добре приети или не зависи и от невербалната ни комуникация. Езикът на тялото може да предаде увереност, интелигентност, притеснение или досада, отегчение. Много е важна стойката, позицията на ръцете, която не бива да е кръстосана, зрителният контакт, усмивката.

Още по темата

Точността ни

Един от първите признаци, по който другите ни преценяват и може да остави лошо впечатление е това дали сме точни или закъсняваме. Пристигането навреме означава, че цените не само вашето време, но и това на другия човек. Ето защо, без значение от какъв характер е вашата среща, планирайте така графика си, че да пристигнете няколко минути по-рано.

6 признака на ниско самочувствие

Маниери

Те показват много за нас като личност. За начина ни на комуникация, за възпитание. Много често, когато имаме среща с някого, когото не познаваме добре, изпитваме притеснение и това е нормално. Докато търсим общи теми на разговор, се случва често да гледаме телефона си, дори да отговаряме на лични разговори, които иначе биха могли да изчакат. Начинът ни на изказ, поведението ни на маса, как сядаме, как жестикулираме и т. н. всичко издава каква личност сме.