Свободно време

10 начина да блеснете на онлайн интервю за работа

Как да се подготвите за интервю по зуум

11.01.2022г. / 09 18ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

5. Проверете скоростта на интернета си.

За да нямате проблеми по време на интервюто е важно да сте сигурни в бързината на интернет връзката си. Уверете се, че сте близо до Wi-Fi рутера си, ако ползвате такъв. Ако вкъщи не разполагате с добър и бърз интернет, можете да си запазите място в удобно и тихо интернет кафене с добра скорост на мрежата и красив интериор.

Какво да правите, ако блокирате по време на интервю за работа

6. Облечете се подходящо.

И през ум не трябва да ви идва, че можете да се появите с домашните си дрехи. Облеклото по време на онлайн интервюто е също толкова важно, колкото и на живо. Съобразете дрехите си с типа работа, за която кандидатствате. Не правете грешката да се обличате добре само нагоре във видимата част от тялото ви, защото по време на интервюто могат да възникнат редица непредвидени ситуации, заради които да се наложи да се изправите за малко.

3 въпроса, които задължително да зададете на интервю за работа

7. Осигурете тишина.

Помолете съквартирантите и семейството си да бъдат тихи по време на интервюто. Светът стана свидетел на не една и две излагащи ситуации по време на интервюта и онлайн срещи от началото на пандемията, така че подгответе близките си преди интервюто.

Свързани статии

8. Ограничете външния шум.

Затворете всички прозорци. Спрете музиката, телевизора. Ако имате външни щори с шумоизолираща функция, спуснете и тях. Уверете се, че нищо няма да ви прекъсва и смущава.

20 от най-често задаваните въпроси на интервю за работа

9. Използвайте слушалки.

Ако не можете да осигурите напълно безшумна среда, можете да инвестирате в слушалки, които изолират шума отвън. С тяхна помощ можете да регулирате кои звуци да чувате и кои не. Те ще са ви полезни не само за интервюта, а и в работата ви.

10. Актуализирайте приложенията на компютъра си.

За да сте сигурни, че всичко ще сработи добре по време на интервюто, постарайте се приложенията ви да са ъпдейтнати с последните им софтуерни версии. Това ще намали риска от поява на проблеми, които да нарушат атмосферата по време на деловия разговор.

Коментирай