Свободно време

Венера в Овен на 2 май – силен период за любовта

Но може да харчим повече

01.05.2022г. / 10 02ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

На 2 май планетата на любовта, парите, красотата – Венера , влиза в огнения знак Овен. Така тя ще се задържи до 28 май. Когато Венера е в Овен, любовта е спонтанна и директна. „Преследването“ на потенциален партньор е много вълнуващо под това огнено влияние.

Ставаме по-смели, свежи, но и малко нетърпеливи. Няма да поглеждаме назад, няма да изпитваме съжаления или да се спираме на миналото. Време е нещата в любовта да започнат да работят в наша полза.

Любовен хороскоп за май

Знакът на Овена е известен с любовта към преследването и завоеванието, но любовта на Овен може да бъде дългогодишна, стига да бъде вълнуваща. Рядко неговата енергия е отрицателна. Желанията ни са силни и се изразяват спонтанно, директно и с много ентусиазъм. Овенът предпочита да съблазнява, отколкото да бъде съблазнен, да гони, вместо да бъде преследван.

В периода, когато Венера ще бъде в Овен ние ще се насочим към характерни на този зодиакален знак дейности, удоволствия, забавления и обекти на интерес. Може да се насочим към някого, когото харесваме, да бъдем смели в действията или да започнем ново начинание. По отношение на избора си за забавление и с парите, може да се окажем по-импулсивни.

Женски хороскоп за май

Интересите ни могат да бъдат настойчиви и силни, но вероятно краткотрайни. Ще ни бъде по-трудно да спестяваме пари. Може да вложим ресурсите си твърде бързо в нови начинания или проекти, но и да се отегчим от тези неща също толкова бързо.

С Венера в Овен влюбените вероятно ще преживеят благоприятен период, тъй като връзката ще стане по-силна, с по-добро разбирателство помежду им. Необвързаните представители на зодиака може да получат възможността да започнат връзка, тъй като има шансове да срещнат нов партньор.

Таро карти за май за всяка зодия

От друга страна ще ни се иска и да харчим повече, особено за по-луксозни стоки. Ако не са ни необходими, би било по-добре да спестим тази сума, а не да се поддаваме на изкушението.

Транзитът също така ще ни помогне да разрешим семейни спорове и ще създаде хармония между нас и приятелите ни. По отношение на здравето периодът е благоприятен за спорт, здравословно хранене, за да останем във форма и да бъдем здрави.

Пролетен маникюр за всяка зодия

Когато Венера навлезе в знака на Овен, в нашето космическо небе има поддържаща енергия за проява и формулиране на намерения. Сега е подходящ момент да се подготвим за месец май и да определим намеренията си, да бъдем готови за благополучия. Можем да се погрижим за себе си, да презаредим енергийните си нива, да подобрим пространството край себе си, да управляваме нивата си на стрес.

Снимка: iStock

Коментирай