Свободно време

5 кристала за прочистване на аурата от негативна енергия

Носете ги като бижу или ги декорирайте в дома си

24.05.2022г. / 10 06ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Какво е аурата? Накратко, това е енергията, която заобикаля тялото ни и представлява нашите физическа, умствена и емоционална, духовна енергии. Има хора, които твърдят, че им се е случвало да видят нечия аура, като фини цветни честоти. 

Смята се също, че аурата на човек е пряко свързана с неговото здраве. Аурата ни може да бъде „замърсена“, особено ако в обкръжението ни има негативни хора, ако често се оплакваме, имаме негативни мисли. 

Хубавото е, че с помощта на някои красиви камъни и кристали бихме могли да изчистим аурата си и да подобрим енергийното си поле. Вижте кои са. 

Какво символизират златната рибка и шаранът във фъншуй

Ларимар 

Този камък е известен още като „камъкът на радостта“, защото когато и да сме близо до него, е почти невъзможно да се чувстваме депресирани или в лошо настроение. Ларимар излъчва силни вибрации, които ни успокояват и създават усещане за свежест. Хубаво е да бъде близо до нас, когато се чувстваме притеснени. 

Ритуал със сол и оцет премахва негативната енергия от дома


Селенит 

Още един кристал, който може да ви помогне да изчистите аурата си от негативната енергия. Селенитът също може да се носи като аксесоар или да се декорира в дома. С негова помощ ще се чувстваме по-свободни, чакрите ни също ще се балансират. 

Кунзит

Красив кристал, който може да намерите в бледорозов цвят, както и в светловиолетов. Нарича се още „камъкът на емоциите“, защото свързва сърцето с ума и стимулира общуването между двете. Кунзитът помага за извличането на токсичната енергия, като я заменя с любов и радост.  

Свързани статии

Аква уара кварц

Освен, че има много красив цвят, аква уара е зареден със силна положителна вибрация. Той е чудесен кристал за прочистване, особено за гърлената чакра, което е от полза за начина ни на изразяване и комуникацията. Също така се смята, че освен че прочиства аурата, може и да укрепи имунитета ни. 

Какво символизира лотосът според фъншуй и как да го използвате

Ахат

Можем да го намерим в различни цветове и един от най-често срещаните под формата на гривни, гердани. Ахатът излъчва мека положителна енергия, която създава усещане за стабилност. С негова помощ можем да постигнем усещане за стабилност. Ахатът помага да се внесе хармония във всички аспекти на човек - физически, духовни и емоционални. 

Снимка: Istock

Коментирай
Свободно време