Свободно време

Меркурий влиза в знака на Лъв на 19 юли – ставаме по-уверени

Ще постигаме успехи

18.07.2022г. / 17 02ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

На 19 юли планетата на мисълта и комуникацията Меркурий преминава в знака на Лъв, където ще остане до 4 август. Когато Меркурий е в Лъв, ние сме по-уверени в мислите си, фокусираме се върху своите цели. Под това планетарно влияние сме по-експресивни, дори склонни да се държим театрално и да говорим и разказваме истории.

Също така, нашата увереност ще се повиши, ще бъдем по-убедителни, например когато говорим. Но тъй като ще бъдем фокусирани повече върху собствените си идеи, възможно е да не чуваме толкова добре това, което другите имат да ни кажат.

Какво прави жената Лъв толкова специална?

С лекота ще можем да взимаме решения и смело ще споделяме своята гледна точка. Но периодът не е подходящ само да чакаме другите да говорят или действат, от нас също ще се изисква да бъдем дейни. Ние поемаме лидерството, управляваме, насочваме и създаваме, докато Меркурий е в Лъв. И това е нормално, тъй като Лъвът е лидер, той е силен, уверен. Но не бива да сме твърде самонадеяни, надменни, тъй като това ще ни изиграе лоша шега.

От друга страна, по време на този транзит се намесва и Плутон, което може да доведе до някои напрежения и борба за власт.

На 30 юли Меркурий в Лъв ще бъде в опозиция на Сатурн във Водолей. Меркурий в Лъв комуникира по начин, по който е много вероятно да бъдеш видян, това е планетата на младостта. Сатурн представлява авторитетни фигури и установени структури.

На този етап Сатурн е ретрограден във Водолей, което означава, че е време за установените структури да бъдат преразгледани по отношение на начините, по които ще се движат в бъдещето. Когато напрежението е високо и това, което е младежко, се сблъсква с това, което е установено, напрежението е много осезаемо.

5 мъжки фрази, които са сериозен червен флаг

Транзитът на Меркурий в Лъв ни дава прилив на енергия. И тъй като фокусът ни се измества към нас самите и целите ни за бъдещето, навлизаме в така необходим период на саморефлексия.

Сега е добър момент да се запитаме дали се гордеем с начина, по който се представяме пред света? Има ли нещо, което искаме да променим?

Любовни съвпадения според числото на пътя на живота

С навлизането на Слънцето в знака на 22 юли, нашата увереност ще се повиши още повече. Това е време, в което можем да инвестираме в себе си, дори може да осъществим някоя лична цел.

На 26 юли Меркурий в Лъв образува напрегнат ъгъл към Марс в Телец. Трябва да внимаваме с думите си, защото провокации към нас няма да липсват от страна на познати и непознати. Това напрегнато взаимодействие е тук, за да ни напомни за вродената ни сила, с която да продължим смело напред.

Снимка: iStock

Коментирай