Интимно

5 мъжки фрази, които са сериозен червен флаг

Подсказват токсични отношения, от които вероятно ще страдате

12.05.2022г. / 16 20ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Когато сте влюбени в някого или вече имате връзка с него, розовите очила на любовта може да замъглят преценката ви за поведението му. Инстинктивно ще се съсредоточавате само върху хубавите му страни и ще игнорирате лошите.

Няма да приемате отрицателните му страни, защото няма да ги виждате все още. Няма и да приемате като сериозен червен флаг някои фрази и изречения, които ще подмята.

5 червени флага, които може да объркате с любов

А те са точно такива – фрази, които трябва да ви накарат да наострите сетивата си и да внимавате какво цели той с тях.

Кои са 5-те мъжки фрази, които са сериозни червени флагове?

1. Мразя да правя планове.

Ако мъжът не иска да прави планове с вас за уикенда, за след седмица или за лятната ви почивка заедно, това е показателно за отношението му към вас и връзката ви. С тези подмятания той може би се опитва да ви подготви какво да очаквате от него или по-точно какво да не очаквате и на какво да не се надявате. Тази фраза може да се появи по много различни начини – „Не обичам ограниченията на времето.“, „Действам на момента, защото съм спонтанен“ и други подобни изречение водят до едно и също, а именно нежеланието да се обвързва истински.

2. Всички момичета, с които съм се срещал, бяха прекалено „…“.

Можете да завършите фразата по какъвто начин искате или според това какво сте чували от устата на партньора си. Каквато и квалификация да следва след „прекалено“, това означава в повечето случаи едно – партньорът ви не иска да прави компромиси.

5 червени флага на пръв поглед, които всъщност не са лош знак

С тази фраза и сродните на нея той ви подсказва, че вече е разделил жените според свои собствени показатели, сложил ги е в рамки и определена група жени, които му идват „прекалено“, са поставени именно там – в кътчето в сърцето му, в което няма място за никакви компромиси. Това място си е отредено само за него и вие нямате място там.

3. Никога не преследвам секси момичета, които изглеждат като манекенки.

Това в превод означава, че той е комплексиран, несигурен, изпитва негативни чувства към красиво и привлекателно изглеждащите жени, защото подсъзнателно знае, че няма да му обърнат внимание. И въпреки отрицателното си отношение към тях той търси и се впечатлява именно от такива жени, а въпреки това създава връзки с по-семпли и непривлекателни партньорки. Той вижда всички несъвършенства на тези жени, с които има връзки и не се свени да им го показва. Няма нищо по-страшно от комплексирания и потиснат, неуверен мъж.

7 крещящи червени флага, че партньорът ви е манипулатор

4. Нямам приятели.

Тази фраза е особено смущаваща, защото е еднакво опасно знакова в няколко смисъла. Ако той наистина не лъже и няма никакви приятели, притеснително е защо това е така. Само хора с трудности в общуването нямат приятели, а тези трудности могат да са сериозен проблем и във връзката.

Другият сценарий е да ви лъже, просто защото не иска да навлизате в живота му и не иска да ви запознава с приятелите си. И в двата случая това е червен флаг, който е много красноречив.

10 червени флага във връзката, заради които да избягате веднага

5. Не съм от типа „гадже“, който да те държи за ръка по тротоара.

Това изречение показва, че изобщо, ама изобщо няма никакви намерения към вас освен неангажиращи отношения от време на време, когато на него му е удобно. Това е предупредителен знак, че той няма да се обвърже с вас, а вероятно усеща, че вие искате. Затова се опитва да ви „превъзпита“ и да промени нагласите и очакванията ви към него, но без да ви губи за момента.

Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
... ( преди 1 година )
До anonimen: ami niama lo6o 6tom vsi4ki sa okolo teb ... radvai se
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2 rate up comment 3 rate down comment
anonimen ( преди 2 години )
osobeno vav bg pocti vsicki sa dostijimi malko paricki vav djoba i nema problem a krasivite sa nayi lesni jiveem vav takova vreme ce vsicko se kopuva samata istina
отговор Сигнализирай за неуместен коментар