Свободно време

13 знака, че сте успешна личност

Дори и да не мислите така

14.07.2022г. / 15 33ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Може би няма човек, който поне веднъж в живота си да не се чувствал така, сякаш нищо не върви както трябва. Ако този период се окаже по-продължител, ставаме твърде строги към себе си. Критикуваме се за всичко, което не сме постигнали, смятаме се за неуспешни. Дали е така? Вижте 13 признака, които показват, че се справяте добре в живота и че сте успешни. 

1. Не живеете ден за ден. Ако месечното ви възнаграждение ви позволява да имате една финансова сигурност, без да се притеснявате как ще си платите сметките, дали ще може да си позволите да направите лятна ваканция и т.н., то за вас може да се каже, че сте успешни.

2. Не търсите похвала. Честото търсене на одобрение от колеги, близки е нещо, което обикновено израстваме в тийнейджърските си години. От друга страна, успешните личности биха се радвали на чуждото одобрение, но не го търсят на всяка цена. То не е главният мотиватор за тях, за да продължат да се развиват.

Как токсичната връзка влияе на децата?

3. Вече не създавате драми от най-малкото. Това определено е знак, че не само сте помъдрели, но и че сте станали по-успешни, дори и да не го осъзнавате.

4. Имате планове. Успехът се гради върху структурата и наличието на дългосрочен план. Ако имате ясни идеи за живота си и ги следвате, изпълнявате една по една, то вие сте успешни.

5. Социално активни сте. Успехът се измерва не само с по-добрата заплата. Социалният ни кръг също допринася за това да имаме хармоничен живот, да сме мотивирани.

3 врати разкриват какво да направите на този етап от живота си


6. Отнасяте се с уважение към другите. Успехът обикновено се гради на нашите собствени преживявания в живота, включително преминаване през ежедневен стрес и по-тежки ситуации. Ако в отношението си към другите не правите разлика между по-успешни и не толкова реализирали се хора и сте еднакво учтиви към всички, то това е признак на успех за вас.

7. Помощта към другите ви създава удоволствие. Успехът е изпитание за всички ни дали егото ще ни заслепи или ще сме откликващи на нуждите на другите.

8. Притежавате увереност, но без излишна арогантност. Голямата разлика между успешния човек и някой, който вярва, че е успешен, е начинът, по който се държи. Смирението, докато вдъхновявате хората около себе си е признак на успех за вас.

Изберете карта и вижте какъв съвет за вас се крие зад нея

9. Знаете, че понякога трябва да ударите дъното, за да изстреляте към върха. Или казано по-просто – знаете, че успехите се редуват с трудни ситуации, но те не могат да ви уплашат. 

10. Стремите се да се усъвършенствате. Много лесно можем да попаднем в капана на рутината, зоната на комфорт. Но ако вие постоянно се стремите да се обогатявате като личност, то определено сте успешни.

Камъни, с които да елиминирате отрицателната енергия

11. Дисциплинирани сте. Дисциплината винаги е характерна за онези хора, които искат да се надграждат, които се стремят към успехите.

12. Научили сте на търпение.Търпението е добродетел, която най-успешните хора излъчват в голям мащаб. Успешните личности, знаят че импулсивността, бързането, често могат да доведат до провал и големи грешки.

13. Умеете да казвате „не“. Ако сте в състояние да кажете „не“, значи вече сте избегнали необходимостта да угодите на всички, а това си е успех.

Снимка: Istock

По материали от lifehack.org

Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
.... ( преди 1 година )
ne mislia 4e sum mnogo uspe6na. no da kajem umereno postigam s mnogo borba vsi4ko ....i se radvam na uspehite si
отговор Сигнализирай за неуместен коментар