Свободно време

Неща, които използваме погрешно в ежедневието

Свикнали сме да правим нещата погрешно без да го осъзнаваме

05.08.2022г. / 16 48ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

В ежедневието си допускаме много несъзнателни грешки, когато използваме предмети и пособия. Често го правим машинално, без да се замисляме. Несъзнателните ни действия могат да доведат до някои неприятни моменти, но и да навредят на здравето ни. В зависимост от предметите, които използваме, отрицателните ефекти от погрешната им употреба могат да бъдат различни.

Признаци, че се къпете погрешно и застрашавате здравето си

Кои са най-честите грешки, които допускаме в ежедневните си дейности?

Поставяме фибите за коса на обратно

Ако сте поставяли фибите в косата си цял живот с гладката част откъм главата, значи сте го правили погрешно. Всъщност, правилното им поставяне трябва да е с гладката част навън. Тя остава видима, а къдравата им страна трябва да остане надолу към косата.

Решите косата отгоре надолу

Косата се заплита откъм върховете. Ако не се среши, заплитането се покачва все по-нагоре и по-нагоре към косъма. Започването на разресването отгоре надолу крие риск от още по-голямо заплитане, накъсване на косъма и увреждане на косата. Вместо това започнете с разресването отдолу и плавно качвайте четката нагоре.

5 козметични средства, които ползваме погрешно

Свързани статии

Държите лаптопа на леглото

Лаптопът е преносим компютър, който можете да носите със себе си навсякъде и да го поставяте на всякакви повърхности. Но ако го държите на леглото, рискувате да го накарате да прегрее. Охлаждащите отвори на лаптопите се намират в долната им час. Важно е те да се поставят върху повдигната поставка или на маса, където е възможно въздухът да циркулира свободно под лаптопа и да го охлажда. Ако го поставите на леглото, той бързо ще прегрее и ще се развали.

10 алтернативни употреби на гъбата за чинии

Държите буркана с фъстъчено масло с капачката нагоре

Вероятно не сте се замисляли, че трябва да държите буркана с фъстъчено масло с капачката надолу. Не бихме ви винили. Сигурно така го държат повечето хора. Но всъщност е по-добре да го държите на обратно. Фъстъченото масло съдържа естествени течни масла, които изплуват на повърхността. За да имате прекрасно кремообразно фъстъчено масло е по-добре да го държите с капачката надолу. Така ще е готово и приятно за консумация, и няма да се налага да го разбърквате всеки път.

Полезни употреби на восъчната хартия в дома

Снимки: iStock

Коментирай
Свободно време