Свободно време

3 камъка за привличане на успеха

Красиви за носене като бижу

07.08.2022г. / 10 31ч.
Михаела Лазарова
Огнен ахат. Снимка: Istock

Огнен ахат. Снимка: Istock

Всеки човек има своята дефиниция за успех. Без значение каква е визията ни, пътят към неговото постигане и задържане е осеян с трудности, вяра в себе си, упорит труд. Е, трябва ни и малко късмет и три камъка, които могат да ни помогнат да бъдем мотивирани. Вижте кои са. 

Огнен ахат – за повишаване на силата и волята

Огненият ахат е много красив камък, разновидност на ахата. Той е камък и на страстта и радостта, който ни изпълва с положителна енергия, за да ни помогне да постигнем всичко, което си поставим като цел. Огненият ахат ни дава куража да следваме страстта си и да преодоляваме всички пречки, които стоят на пътя ни към успеха.

Камъни за всяка зодия, борещи негативната енергия

Неговата огнена енергия ни насърчава да се откроим от тълпата и с увереност да демонстрираме нашите възможности. В същото време неговите мощни защитни свойства ни пазят от енергийни вампири и токсичните хора в живота ни. Когато се стремим да постигнем напредък, успех, понякога се случва нещо като поредица от неосъществяване на целите ни.

Това може да намали нашата мотивация, увереност. Преразглеждайки какво можем да подобрим и внасяйки в живота си огнен ахат, някак неусетно силата ни става по-устойчива. Успяваме да балансираме емоциите си. Огнен ахат както всички други камъни с положителна енергия можем да носим като аксесоар, в чантата си, да декорираме в дома или офиса.

Камъни за положителна енергия в дома според фъншуй

Рубин фуксит – за вътрешен баланс

Уникално красив камък, който ни помага да бъдем уверени при взимането на решения, а не да се поддаваме на манипулации. Също така спомага да изградим здравословно самочувствие, защото сравняването на себе си с другите блокира изразяването на нашите уникални дарби и таланти, когато го правим постоянно и за всеки аспект от живота ни.

Рубин фуксит е един от камъните, стимулиращ сърдечната чакра. Той ни помага да повишим любовта към себе си, но също така успяваме и да изчистим негативните мисловни модели, които може да ни пречат да постигнем успех.

Рубин фуксит има прекрасна комбинация от ярки лилави петънца и бледозелени нюанси, които успокояват сетивата и ума ни. Така не даваме шанс на отрицателните мисли, които често ни вкарват в капана на съмнението в себе си. Камъкът ни напомня да дадем приоритет на емоционалното си благополучие, така че да не даваме твърде много от енергията си на другите и да не стигнем до бърнаут.

3 камъка за стимулиране на вашето вътрешно дете

Рубин фуксит е камъкът, чрез който можем да поставим здравословни граници с другите и да не позволяваме на никого да повлияе на мотивацията ни.

Свързани статии

Слънчев камък (хелиолит) – за повишаване на самооценката

Посланието на този камък е в това да се доверим на собствените си дарби и способности, дори и да нямаме подкрепата на нашите близки, приятели. Слънчевият камък носи ободряващата енергия на слънцето. И точно както слънчевата светлина подхранва малките семена и им помага да израснат във високи растения, нашата вяра в себе си подхранва семената на успеха, които сме засели.

Слънчевият камък ни зарежда с чувство на оптимизъм и ни помага да бъдем дейни, работливи, когато се стремим да постигнем успех. Ярките му вибрации ни карат да се чувстваме сякаш няма нещо, с което да не можем да се справим.

С този камък превръщаме мечтите си в реалност, знаейки дълбоко в себе си, че заслужаваме най-доброто, което животът може да предложи. Ако имате нужда да повишите вашата самооценка, носете слънчев камък.

Снимки: istock

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
anonimen ( преди 1 година )
vzemi si i parasuta ce ne mislya ce mojes da letis prez 3 etas
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
anonimen ( преди 1 година )
i bez tezi kamani ste se spravim gospod ni dava sila da se borim za vasicko i sas vsicki
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Притчи, мъдрости, цитати