Свободно време

Новолуние и частично слънчево затъмнение в Скорпион – време за трансформации

Каква енергия ни носят тези космически събития

24.10.2022г. / 14 13ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Започва сезон на затъмненията – силно трансформиращ период, по време на който е възможно да претърпим резки трансформации, които могат да променят живота ни.

Всички затъмнения, които предстоят ще ни засегнат по различен начин, някои може да почувстваме интензивно, а други не чак толкова. Но ако в сегашната ни житейска ситуация ни е необходимо голямо надграждане на душата, ако търсим новото, то затъмненията са нашият мост.

Сезонът на затъмненията обикновено има две такива. Въпреки че затъмненията имат пикова дата, тяхната енергия е толкова мощна, че е възможно да бъде усетена месец преди и след настъпването им.

Какво ви очаква до края на 2022 според нумерологията

В края на 2022 ни очакват слънчево новолунно затъмнение на 25 октомври и пълно лунно затъмнение и така наречената „кървава“ Луна на 8 ноември. Някои теми от април и май тази година може да напомнят за себе си.

На 25 октомври ни очаква новолуние и частично слънчево затъмнение в знака на зодия Скорпион. Слънчевите затъмнения, които съвпадат с новолунията, са портали на ново начало. Те отварят врати и могат да формират нови енергийни пътеки, по които да се движим. Носят ни свежа енергия, напомнят ни защо душата ни е дошла тук и какво трябва да постигне.

По време на слънчевото затъмнение на новолуние можем да започнем да се чувстваме вдъхновени или може би желаещи да посеем нови семена и да започнем нова глава в живота си.

Венера, планетата на любовта, парите, красотата, е много активна по време на това слънчево затъмнение. Нейната енергия също ще е положителна. Можем да я използваме, за да даваме и получаваме любов в живота си, да се фокусираме върху онова, което наистина е важно за нас.

Сега ще имаме повече яснота, която ще ни помогне да се справим с всякакви предизвикателства в нашите взаимоотношения. Може да решим, че сърцето ни вече не иска да бъде въвлечено в определена динамика, или може да открием, че сърцето ни е готово да се отвори и да премине към тази следваща глава в живота ни.

Тибетски хороскоп разкрива какви сме били в минал живот и характера ни

Но когато говорим за взаимоотношения, не става въпрос само за любовни, а и за тези в работата. Слънчевото затъмнение в Скорпион ще ни накара да помислим дали искаме да останем на тази работа, как подхождаме към нея. Определено ще следваме своята интуиция, която може да ни помогне да преодолеем някои бариери в работен план.

Венера ще ни помогне да събудим женската си енергия. Ще се чувстваме по-привлекателни, ще имаме желание да се грижим по-добре за себе си, ще подхраним креативността си. Това активиране на женската енергия под влиянието на Скорпиона може да ни помогне да активираме нашата сексуална енергия, да отстояваме това, което чувстваме, че е правилно. Ако женската ни енергия е била потискана, то сега тя ще се надигне, за да бъде изразена.

Частичното слънчево затъмнение и новолунието в Скорпион също може да ни накарат да се замислим колко важни са връзките ни с другите. Ако се чувстваме изолирани, сега е идеалното време да намерим хора, които да мислят като нас, които да имат положителна настройка.

Енергията на тези космически събития е такава, че е хубаво да се възползваме от нейната сила, за да осъществим в живота си хубави неща. С нея създаваме, движим се напред, местим се там, където трябва да бъдем, след което можем да се отпуснем и да се носим по течението.

След частичното слънчево затъмнение ни очаква лунното, то също ни носи трансформации, а какви са те, предстои да разберем.

Снимка: iStock

Коментирай