Свободно време

6 неща, които ни правят повече или по-малко харесвани

Те са важни

20.11.2023г. / 13 00ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Без значение дали срещаме нови хора или познати, приятели и се налага да общуваме с тях краткосрочно или не, всеки от нас би искал да бъде харесан. Забравяме обаче, че има някои неща, които другите забелязват в нас, както и ние в тях. От положителната нагласа, до добрите обноски, кои други неща ни правят повече или по-малко харесвани?

Външен вид

Съвсем естествено, първото нещо, което забелязваме в някого, е неговият външен вид. Например, ако двама души стоят един до друг и единият е облечен в бизнес костюм, а другият носи изцапана тениска, първите ни впечатления ще бъдат доста различни. Не бива да забравяме, че към външния вид спада не само облеклото и състоянието му, но и нашата коса, ръце и нокти, изобщо всичко, което ние бихме загледали в другите, те също биха забелязали в нас.

6 неща, които се случват с тялото, когато се смеете

Навременност

Колко често закъснявате? За срещи от всякакъв характер, за работа и т. н. За някои хора това е нормално и те се оправдават с това, че са си такива, смятайки че всеки е длъжен да ги приеме с този недостатък. Нещо, което другите забелязват в нас е това колко сме точни за уговорките си. Закъсняването е един от най-лесните начини да направите лошо първо впечатление, особено ако другият човек е точен. Пристигането навреме е показател, че уважавате времето на другия човек.

10 начина да се превърнете в по-добрата версия на себе си

Маниери

Още нещо, което не остава незабелязано. Маниерите показват много за нашето възпитание. Те могат да накарат някого да се влюби в нас или пък да остане разочарован. Това как оправяме косата си, как се храним, отпиваме от чашата, как се държим когато сме напрегнати, радостни, изпраща послание на другите.

5 ситуации, в които няма нужда да се извиняваме

Усмивката

Още нещо, което забелязваме в другите, но и ние правим впечатление с него, е усмивката ни. Има голяма вероятност да си съставим мнение за някого въз основа на това дали този човек е усмихнат или не. Усмивката е универсален знак за дружелюбност и когато я има на лицето ни, това веднага ни прави по-достъпни. Помислете само, ако се налага да попитате някого за нещо, да поискате помощ и т. н. без значение дали познавате този човек или не, дали бихме избрали намръщения, пред този, който изглежда усмихнат и приветлив.

Свързани статии

Ръкостискане

Докато някои хора не обръщат внимание на това, за други ръкостискането е важна част от запознанството. Това как се ръкуваме с другите може да покаже много за нашата личност. Дали сме уверени или не чак толкова, дали сме склонни да се замесваме в интриги, дали сме лидери. Дали се радваме да видим някого или срещата с него е досада за нас, дори дали бихме искали да видим този човек отново и т. н.

Езикът на тялото

Що се отнася до първите впечатления или относно това да разберем дали някой ни харесва или не, невербалната комуникация също е от значение. Езикът на тялото говори много по-силно от думите в различни ситуации, като бизнес срещи, приятелско общуване, общуване на парти, дори да е с бизнес характер, когато общуваме с човек, към когото изпитваме емоции. Езикът на тялото може да изрази увереност, интелигентност, досада, отегчение, да ни показва, че някой е запленен от нас, да ни показва, че другият няма особено доверие към нас, че някой е нервен и т. н.

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
anonimen ( преди 1 година )
naprotiv nikoi ne zadaljavame a da stoyat po dalec ot nas zastoto 99 pr licemeri a takiva sa opasni
отговор Сигнализирай за неуместен коментар