Свободно време

Десислава Чутуркова прави дебют като режисьор с филма „Ковачът“

Филмът бе показан на „Златна роза“

14.10.2022г. / 15 57ч.
Аз жената
Снимка: "Златна роза".

Снимка: "Златна роза".

Ковачът“ е невербален филм по мотиви на Братя Грим, режисьорски дебют на Десислава Чутуркова, която придоби популярност от филма на Максим Генчев – „На педя от земята“. „Ковачът“ бе показан на фестивала „Златна роза“ във Варна.

Във филма разказът надниква в света на невидимите за човешко око светове. В него един много способен ковач е изкушен от силите на злото да продаде душата си, в замяна на което ще получи безкрайно богатство.

Сделката гласи, че дяволът ще дойде при него след три години, с надеждата, че тогава ковачът ще се е пропил напълно и вече няма да има никакви сили да се бори с него. Но уви!

Режисьорът на филма Десислава Чутуркова завършва НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“, след което специализира актьорско майсторство в актьорската школа Atlantic Acting School в Ню Йорк. Играла е в най-големите театри в страната, а от 2010 г. е асистент в НАТФИЗ.

Още като студентка участва в няколко късометражни филма, италиански сериал и има и централни роли във филмите „Гераците“ (2008) и „На педя от земята“ (2016).

Коментирай