Свободно време

Защо все повече жени залагат на Ефбет залози за спорт

Няма как да избягаме от факта, че дамите разбират от футбол

18.11.2022г. / 17 43ч.
Михаела Лазарова
Защо все повече жени залагат на Ефбет залози за спорт

Дълго време се смяташе, че спортните залози са запазена територия на мъжете, но последните статистики показват, че този мит е напът да рухне. Не е трудно да забележим, че Ефбет залози за спорт предлагат добри и конкурентни условия на родния пазар, а и все пак говорим за лицензиран бранд с прозрачни условия за всеки клиент, без значение от пола. От друга страна ще открием, че към този момент и по данни на различни институции, дамите в този сектор са около 49% спрямо мъжете с 51%.

Не е трудно да открием, че през последната година около 4.6 милиона жени са направили регистрация и в американски букмейкърски сайтове, следователно мъжката хегемония е на път да рухне. И тук идва важният въпрос: какви са интригуващите спортове?

Няма как да избягаме от факта, че дамите разбират от футбол. Логично е да забелязваме, че те не само следят стайлинга на някои от звездите, но и често наблюдават спортните им умения на терена. Противоположностите се привличат, но ако обърнем внимание и на направените залози, очевидно е, че дамите разбират от футбол и правят далеч по-добри преценки от силния пол. За много от тях това е поредната възможност да се доближат до половинката, а някои двойки често признават, че залагат едни срещу други, дори символично, за да има още повече емоция от любимата игра.

Тук е моментът да напомним, че и женските футболни първенства започнаха да се радват на желание, макар и мъжката аудитория да демонстрира още по-силен интерес сред тези турнири. Футболът е логичен избор за дамите, но освен това ще открием, че има и други интересни дисциплини, където дамите правят своите прогнози.

Тенисът определено се нарежда на второ място сред избраните спортове. Любопитен факт е, че изборът им не се фокусира върху пола на атлетите, а върху възможностите им. Жените познават уменията не само на мъжете, но и на дамите. Най-вероятно трябва да благодарим на сестрите Уилямс в това отношение, които успяха да върнат женския тенис обратно на картата. А преди това тази отговорност се падаше на сестрите Малееви.

Не трябва да се изненадваме и от други две дисциплини, които винаги са печелили вниманието на дамите – женският баскетбол и волейбол. Първият спорт продължава да печели активи, особено след като САЩ не просто направи ренесанс в женската баскетболна асоциация – WNBA, но и започна да инвестира повече. Динамиката продължава да е същата, но освен това забелязваме и по-сериозно количество спортни прогнози, както и зрителски интерес.

Женският волейбол също се радва на внимание. Амазонките в този спорт правят играта не просто красива, но и една от най-оспорваните. Освен техника и стратегия, повечето атлетки знаят как да инвестират силата си и битката се води за всяка точка.

Тук отделяме и малко място за така наречените „типични“ спортове като фигурно пързаляне, художествена гимнастика и дори лека атлетика – да, прогнози се правят за тези спортове, но не са толкова много, колкото при посочените дисциплини в горните редове. Излишно е да казваме, че когато златните момичета излязат, активността на оператора и предлаганите прогнози се повишават с доста бързи темпове.

Не е тайна, че жените познават спорта и знаят какви залози да правят, но има и още едно качество, с което печелят спрямо мъжете – те знаят как да играят отговорно. Тук е моментът да подчертаем, че всяка една прогноза крие рискове и няма нищо сигурно. Предоставени са различни функции за редуциране на риска, но нека подчертаем, че една прогноза трябва да носи удоволствие и емоция на клиента, а не да засилва стремежа към безотговорна игра.

Участието в хазартни игри не е само забавление и крие риск от развиване на хазартна зависимост!