Свободно време

Мистерии и съспенс са основните съставки във филма „Менюто“

„Менюто“ е оригинален и провокативен хорър-трилър, с щипка черен хумор

21.11.2022г. / 13 11ч.
Мария Дуковска
Снимка: Форум Филм България.

Снимка: Форум Филм България.

Зрителите могат да предизвикат сетивата си с перфектно подготвената и брилянтно „сготвена“ убийствена мистерия „Менюто“, която предлага най-провокативното и „вкусно“ киноизживяване за сезона.

В ексклузивно видео, номинираният за „Оскар“ Рейф Файнс, неотразимата Аня Тейлър-Джой и режисьорът Марк Милод („Наследници“) ни предлагат своеобразно предястие „Зад кулисите на филма“, разкриват интересни подробности за героите и естеството на „Менюто“ и ни подготвят за основното ястие – уникална, стилна атмосфера в комбинация със странни, страховити събития, които след поредица от шокиращи изненади, ни отвеждат право до зловещия десерт. Едно е сигурно „Менюто“ е оригинален и провокативен хорър-трилър, с щипка черен хумор, който наред с напрежението и чистата тръпка, предлага на зрителите и не една или две теми за размисъл.

За филма:

В Менюто млада двойка предприема пътуване до ексклузивен ресторант на отдалечен остров, за да задоволят кулинарните си и душевни търсения, опитвайки последното изключително дегустационно меню, подготвено от виртуозен майстор-готвач. Само най-заможните могат да си позволят да се докоснат до това специално събитие, но могат ли парите да компенсират липсата на вкус и отношение към изкуството във всичките му форми? Когато посредствеността и позата надделеят, последиците са радикални.

Режисьор на Менюто е носителят на „Еми“ Марк Милод, познат с работата си по получилите безброй награди световни хитове „Наследници“ и „Игра на тронове“, а сценарият е дело на Сет Рийс (The Onion) и Уил Трейси („Наследници“). Продуценти са номинираният за „Оскар“ Адам Макей („Големият залог“) и Бетси Кок, а в главните роли са Аня Тейлър-Джой, Никълъс Холт, Рейф Файнс, Джон Легуизамо, Ейми Кареро, Джудит Лайт, Рийд Бърни и др.

Предизвикайте киносетивата си с „Менюто“, който вече е в кината.

Коментирай