Свободно време

Звезден портал Антарес от 2 до 4 декември – прощаваме на себе си

Как може да се възползваме от тази положителна енергия

02.12.2022г. / 11 04ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Поглеждайки вечерното небе, ние виждаме безброй мигащи звезди. Астрологията датира от древността. От тогава и до днес, астролозите говорят за планети, но и за звезди със специално значение – Алдебаран, Регул, Фомалхаут и Антарес.

Тези звезди са известни като четирите кралски звезди. Всяка от тези кралски звезди е пазител на четирите ъгъла на небето и пазител на четири свещени портала на звездната врата.

Всяка година, в периода от 2 до 4 декември, Слънцето се изравнява с Антарес, активирайки и отключвайки портала на звездата Антарес.

Таро карти за декември за всяка зодия

Антарес е смятана за най-ярката звезда в съзвездието Скорпион, а в някои култури се смята, че е мястото за почивка на душите, след като напуснат телата си и пътуват към по-високи сфери.

Като звезда, която е свързана със Скорпиона, Антарес носи силна енергия, която може да активира нашата сърдечна чакра и да отключи висша мъдрост, когато става въпрос за любовта, не само тази, която даваме и получаваме, но любовта, която сме.

Можем да използваме тази енергия, за да се свържем с нашите страсти, да се доверим накъде се опитват да ни водят чувствата ни и да се вслушаме в интуицията си. Енергията на Антарес също е мощен водач за водене на живот, който е изпълнен с повече страст, удоволствие и поставяне на цели.

3 зодии, склонни да забиват нож в гърба

Като място за „почивка“, където отиват душите, когато напуснат земята, Антарес също може да задържи енергията на отражението. Докато душите почиват там, те са напътствани да погледнат назад към живота, който са водили на Земята и да се възхищават на всичко, което са постигнали.
Нашите духовни същества не могат да съжаляват, защото знаят, че винаги има друг живот и повече възможности, които да имаме, смятат западни астролози.

Голяма част от нашето пътуване тук на Земята е да обичаме, да чувстваме и да преживяваме, така че може би чрез енергията на портала на звездната врата на Антарес можем да се свържем дълбоко с любовта, която сме, и любовта, която сме споделили през нашето време на Земята.

Когато Слънцето пресича Антарес, тогава е нашата възможност да се освободим от съжаленията и да отпразнуваме любовта, която сме получили и постигнали.

Какво ви очаква през 2023 според числото на пътя на живота ви

Добър момент е да направим преглед на живота си, не да съдим, а да се научим да обичаме себе си повече. Как може да обичате себе си заради миналото си? Как може да обичате себе си заради това, което сте днес? Как може да покажете безусловна любов към себе си?

Повишаването на самооценката ни, повишаването на вибрациите ни и преминаването към състояние на приемане започва винаги с любов. Често сме много добри в даването на любов и прошка на другите, но не и на себе си, така че опитайте се да подхождате към живота си и към всичко, през което сте преминали, само с любов към себе си.

Как можем да работим в наша полза с енергията на Антарес в периода 2-4 декември?

Прегледайте живота си досега и намерете нови начини да празнувате, да почитате и да се възхищавате на всичко, през което сте преминали.

Напишете писмо до вашето вътрешно дете, какви любящи, подкрепящи послания бихте искали да споделите с него?

Медитирайте, за да стимулирате сърдечната си чакра.

Практикувайте ритуала, наречен любов към себе си.

Напишете си писмо за прошка, което ви освобождава от всякакви съжаления или направени грешки.

Обърнете внимание на сънищата си.

Снимка: iStock

По материали от foreverconscious.com

Коментирай