Свободно време

Венера влиза в Козирог на 10 декември – обръщаме внимание на парите и любовта

Време е за равносметки и нови идеи

10.12.2022г. / 12 12ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

На 10 декември планетата на любовта, красотата и парите – Венера, преминава в знака на Козирог. Тя ще се задържи така до 3 януари 2023. Нейната подкрепа ще усетят родените под знака на Козирог, Риби, Скорпион, Телец. Венера има голямо влияние върху любовния ни живот и взаимоотношенията, както и върху парите, красотата и креативността.

Кои зодии ще имат повече пари през 2023

От друга страна, знакът на Козирог се управлява от Сатурн – планетата на работата, границите, ограниченията и ангажираността. Това означава, че сега определено ще се придвижим напред към постигането на своите цели. Когато Венера е в Козирог, ние обръщаме фокуса си към теми, свързани с взаимоотношения, финансова сигурност и красота. Възможно е да обмисляме по-дългосрочни перспективи в любовта, да поемем нови отговорности, да планираме идеи, които да ни донесат повече финансова стабилност.

Ще се почувстваме готови да изразим себе си във всяка област на живота. В любовен план повече ще се вълнуваме от това да се установим трайно с някого, отколкото да се отдаваме само на флирт и неангажиращи връзки.

4 зодии, които се раздават най-много в леглото

Другите области под влияние на Венера вероятно ще бъдат засегнати по подобен начин. Що се отнася до парите, може да сме по-склонни да пестим, отколкото да харчим и това се дължи на влиянието на консервативния Козирог.

Козирогът е знак, който играе на сигурно, не му трябват непостоянни партньори или доходи, които не му дават стабилност. Венера в Козирог е свързана с поставянето на въпроса: „И така, какво следва за нас?“, ако се намираме в любовна връзка.

Западни астролози ни съветват да погледнем назад към периода 2021-2022 (когато Венера беше ретроградна в Козирог) и сегашният 2022-2023 г., тъй като ще започнем да обмисляме как сме израснали през последната година. Как се развиха нашите взаимоотношения? Време е да направим промени, когато става дума за любов – особено по време на съвпада на Венера и Плутон на 1 януари, който ни кара да трансформираме начина, по който си партнираме и да дадем всичко от себе си на любовта, споделят астролозите.

21 цели за 2023 година

В периода от 14 декември до 26 декември, когато Венера ще образува квадрат с Хирон. Тази планетарна среща ще ни накара да преживеем някои от нашите най-стари и най-чувствителни взаимоотношения. Това са интензивни дни, но също и подходящо време да се освободим от миналото.

След това, между 23 декември и 31 декември, Венера ще образува секстил с Нептун, което според астролози ще ни помогне да се отворим и да говорим от сърце. Венера в знак, управляван от Сатурн, може да не звучи привлекателно за някои, но тя излъчва свой собствен тип топлина, стабилност и сигурност, както и земен тип чувственост, допълват специалистите по астрология.

Очаква ни период, в който ще търсим отговори и ще провеждаме важни разговори, ще планираме идеи, но е възможно да сме твърде критични към себе си и донякъде неуверени. Ще успеем да се разделим и с токсичните хора в живота си.

Снимка: iStock

Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
... ( преди 1 година )