Свободно време

Венера премина в Овен на 20 февруари – ставаме директни и готови за любов

Трябва да внимаваме с парите

21.02.2023г. / 12 19ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

На 20 февруари (когато е и новолуние в Риби) планетата на парите, красотата и любовта –Венера, преминава в знака на Овен. Тя ще се задържи така до 17 март. Какво ни носи този транзит? Любов, разбира се! Тя може да е спонтанна, директна, да не чакаме другия да направи първата крачка, а ние да действаме. Възможно е бързо да се влюбим и също толкова бързо да сменим обекта на желанията си.

Важно е да внимаваме как комуникираме с другите, за да не си създадем конфликти.

Преследването е много вълнуващо за нас под това огнено влияние на Овена. Ставаме по-смели, свежи, но и малко по-нетърпеливи, когато става дума за любовните въпроси.

Овенът е известен с любовта си към преследването и завоеванията. Той е откровен и затова сега ще можем по-лесно да се научим да казваме „не“. Желанията ни като цяло ще бъдат интензивни, ще ги изразяваме спонтанно, ентусиазирано и директно. В любовта ще търсим играта на преследването. В добра позиция за любовни забавления са Овен, Близнаци, Лъв, Стрелец и Водолей.

Когато Венера е в този зодиакален знак, желанието ни да се забавляваме, както и за любовта се повишава. Трябва обаче да внимаваме с парите, тъй като е възможно да похарчим излишни суми в желанието си да се забавляваме. Ето защо с финансите не бива да си позволяваме да сме импулсивни.

Също така, много дейности могат бързо да ни омръзнат.

Управляващата планета на Овена е Марс. Това е огнен зодиакален знак, мъжествен по природа и енергията му е индивидуалистична, смела и е напълно противоположна на природата на Венера. Въпреки това, когато планетата на просперитета прави транзит в този знак, определено „противоположностите се привличат“.

Тъй като Овенът е първият знак в зодиака, може да бъдем по-егоистични и е добре да поставим своите нужди на първо място. Да се обичаме повече. Венера може да ни помогне да подобрим живота си, особено когато на 2 март ще се свърже с планетата на късмета Юпитер и след това на 3 март с Хирон.

Това е прекрасен период, в който е важно да гледаме напред, а не назад. Да положим усилия в подобряването на всякакви взаимоотношения. Онези, които имат сериозна любовна връзка да бъдат внимателни. Лоялността им или тази на партньора им могат да бъдат поставени на изпитание, ако някой от двамата бъде привлечен от друг, извън връзката.

Снимка: iStock

Коментирай