Свободно време

Знаци, че контролирате живота си и сте емоционално зрели

Признавате грешките си

19.02.2023г. / 10 50ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Темата за емоциите е доста обширна. В нас постоянно има емоции. Докато пием кафето си, пазаруваме, научаваме нещо ново, забавляваме се. Ние сме емоции. Емоциите могат да рушат, но могат и да градят. Емоционалната зрялост е способността ни да разбираме емоциите си, да поемаме отговорност за тях и да можем да ги контролираме, така че да не ставаме и мишена на енергийните вампири и манипулаторите, а да ръководим сами живота си.

Дали вие управлявате сами живота си и притежавате емоционална зрялост, вижте в следващите редове.

Можете да сте открити, когато нещо не ви допада – Признак за това, че сте емоционално зрели и не се оставяте някой да ръководи вашия живот е това, че можете да споделите, когато някой не действа добре спрямо вас например. Готови сте да комуникирате, без да създавате конфликт, вместо да си замълчите и отново и отново да премисляте ситуацията, която ви е накарала да се чувствате зле.

10 причини да поставяме себе си на първо място

Не се оставяте емоциите да ви водят – Отговорни сте за емоциите си и знаете как да ги контролирате. Осъзнавайки, че всички понякога изпитваме гняв, раздразнение, въпреки това рядко си позволявате да действате емоционално, без значение дали ситуацията е напрегната или има положителен заряд.

Знаете, че нищо и никой не е идеален – Отдавна сте спрели да се стремите да бъдете идеални, нито търсите идеалният партньор в любовта, идеалната работа. Не се стремите да сте перфектни във всичко, защото сте наясно, че това само добавя стрес и намалява вашата ефективност.

Избягвате клюките и етикетирането на хората – Не бързате да осъждате другите, давате им време, за да докажат себе си като хора. Клюките не са вашата подправка към кафето и хубавата храна.

Изберете мандала и вижте посланието за вас

Признавате грешките си – Това е голям признак на емоционална интелигентност. Способността да признаеш грешка също е показател за зрялост. Не сте от хората, за които е по-лесно да хвърлят вината върху някой друг.

Позволявате си да плачете – Всеки има трудни мигове с негативни емоции. Вие не се страхувате да признаете, че понякога ви е трудно и имате нужда от подкрепа, не се опитвате да отричате и да скривате негативните емоции.

4 цвята, които привличат парите

Не сте от хората, които постоянно се оплакват – Поздравления! Вие вероятно сте и позитивна личност, не само емоционално зряла. Хубавото е, че не само, че виждате светлата страна на нещата, но и показвате на манипулаторите, че не може да бъдете тяхна жертва.

Свързани статии

Не се страхувате да чуете чуждото мнение и приемате градивна критика – Можете да различите когато нечия критика иска да ви нарани и кога има за цел да ви помогне да надградите себе си, да помислите върху казаното, без то да се отразява негативно на самочувствието ви.

Имате достатъчно увереност и оптимизъм, за да подобрявате живота си постоянно – Наясно сте, че има неща, които ще изискват вашето търпение и усилия, но силно вярвате в себе си и способността си да създадете живота, който искате.

Умеете да се радвате на малките неща – Готови сте да „празнувате“ всички хубави неща, които ви се случват, и да се фокусирате върху тях. Дори това да е мил жест с кафе от колега, слънчев ден, споделянето на приятни мигове с близки и т. н.

По материали от adme.ru

Коментирай
1 rate up comment 2 rate down comment
... ( преди 1 година )
i kakvo ot vsi4ko tova? mujut kogoto obojavam e vse dale4 ot men ....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар