Семейство

Камъни за положителна енергия в дома според фъншуй

Декорирайте ги

06.02.2023г. / 14 04ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Домът е онова място, в което искаме да се чувстваме приятно, уютно, защитени. Прибирайки се в края на деня, ние внасяме своята енергия в него. Нашите настроения, комуникация с близки, създават и поддържат определена енергия. Ако е негативна, постоянно ще се усещаме напрегнати, конфликтни. Затова е важно да пречистваме себе си и дома от нея. Според фъншуй, има камъни, които притежават мощна сила в това да създават баланс в живота ни. Вижте кои.

Аметист

Цветът на аметиста може да варира от бледа лавандула до наситенолилаво. Той е един от най-популярните камъни във фъншуй. Красивият камък е подходящ за декорация в дома, когато имате нужда от повече спокойствие, имате нужда да се свържете със себе си, да повишите подхранващата и положителна енергия край вас. Аметистът е подходящ и ако медитирате.

Фъншуй съвети за здраве и благополучие

Черен турмалин

Черният турмалин е защитник на положителната енергия и красиво допълнение към интериора в дома. Той елиминира негативните енергии. Според фъншуй, можете да го носите под формата на бижу или да поставите няколко камъка черен турмалин в близост до входната врата на дома.

Стайни растения за всяка зодия

Карнеол

Карнеолът е камък, който съчетава енергиите както на огъня, така и на земните фъншуй елементи, което го прави идеален камък за вашия дом. В цвят от нежножълто до наситено огненооранжево, карнеолът също така насърчава заземяването, увереността и позитивното мислене. Този камък може да ви даде енергия да преоткриете вашата вътрешна сила, да достигнете до нея по балансиран и мъдър начин.

Да обзаведем правилно дома според фъншуй

Прозрачен кварц

Той създава усещане за чистота, имайки способността да абсорбира негативната енергия, а да насърчава положителната. Може да го носите като аксесоар, в чантата си или да го декорирате в дома. Хубаво е от време на време да го почиствате, особено ако сте имали в дома си гости, които не са се оказали приятни за комуникация.

Малахит

Енергията на този красив зелен камък е прочистваща и енергизираща. Може да доведе до дълбоки трансформации, да ви помогне да отворите сърцето си и да ви насърчи да говорите, да повиши вашата смелост, измествайки страха. Освен като част от декора на дома, малахитът е прекрасен и под формата на бижу.

Снимки: istock

Коментирай
2 rate up comment 1 rate down comment
ГРАД КОЗЛОДУЙ ( преди 3 години )